facebook.com/bkvelorelabdarugas/
Magyar foci

„Hihetetlenül sok téves ítélet, botrányos játékvezetés” – közleményt adott ki a klub, amelynek játékosa lefejelte a bírót

Három gólt, három, kihagyott büntetőt és négy piros lapot hozott a BKV Előre-Kisvárda II mérkőzést a NB III Keleti csoportjának 33. fordulójában.

A botrányosra sikeredett bajnoki egyik legnagyobb beszédtémáját Busai Attila, a Ferencváros egy kori korosztályos válogatott középpályása okozta, aki brutális becsúszással szállt bele a kisvárdai kapusba. Később kiderült, hogy a futballista nehezen viselte a piros lapot, sőt a Nemzeti Sport szerint 

Busai lefejelte Büki Gábor játékvezetőt.

Az eset után nem sokkal bement a játékvezetői öltözőbe és elnézést kért a bírótól, de a BKV Előre megerősítette az NSO-nak, hogy vizsgálja a történteket. Eközben a klub is kiadott egy beszámolót a meccsről, amelyben kőkemény kritikát fogalmazott meg a 24 éves játékvezetővel szemben.

„Mindössze 18 éves, amikor búcsúzik az aktív labdarúgástól, utolsó aktív évében 5 mérkőzést játszott, ebből is kettőn csak csereként lépett pályára. 18 évesen úgy gondolja, hogy talán több tehetsége lesz majd a játékvezetéshez. Hát valószínűleg rosszul mérte fel a helyzetet. De nem csak ő, valószínűleg azok is, akik idáig egyengették a játékvezetői pályafutását. Vagy idáig mindig a helyzet magaslatán volt, és csak most fogott ki egy rossz napot? Bízunk abban, hogy ez az utóbbi az igaz.

Hihetetlen sok téves ítélet, botrányos játékvezetést mutatatott be az ifjú játékvezető. Folyamatosan provokálta a hazai játékosokat beszólásaival, kritizálta őket játékuk miatt. Egy játékvezető, ha úgy gondolja, hogy valami méltánytalanság éri a játékosok, edzők felől, könnyen a zsebébe nyúl, villan a sárga, vagy a piros lap, máris büntet. De ki védi meg a játékosokat, ha találkoznak egy arogáns, öntelt, szemtelen játékvezetővel?

– írja a BKV Előre honlapja.

Busai sorsa a klubnál még kérdéses, az MLSZ fegyelmi bizottságától viszont hamarosan komoly eltiltásra számíthat. Az eseménydús mérkőzésről korábban ebben a cikkben írtunk:

Kapcsolódó
Nyújtott lábbal letarolta a kapust, majd nekiment a bírónak a Fradi egykori játékosa
Büki Gábor játékvezetőt állítólag megütötték és lefejelték a meccs után.