Magyar foci

Belebukott Ricardo Moniz a Zalaegerszeg pocsék tavaszi szereplésébe

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI

Az OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszeg labdarúgócsapata bejelentette, hogy edzőt cserél az utolsó öt fordulóra.

Ricardo Moniz 2022 nyarán ült le a ZTE kispadjára, feladata pedig elsősorban a fiatal játékosok fejlesztése volt. Az eredményes őszi szezont követően azonban tavasszal pocsékul teljesített az együttese, a naptári évben 13 bajnokiból kettőt nyert csak meg, nyolcszor viszont pont nélkül maradt. A kupában ugyan döntőbe jutott a csapat, de az NB I-ben eközben visszacsúzott és csak három pontra van a kieső helyen álló Honvédtól a ZTE. A vezetőség emiatt menesztette Monizt, valamint Dragóner Attilát a jövőben nem sportigazgatói szerepkörben alkalmazza majd.

A mögöttünk álló hetekben, hónapokban a csapat eredményei, valamint játéka is lefelé ívelő tendenciát mutatott, amit meg kellett állítanunk. Jelentőségteljes mérkőzések előtt állunk, az NB I-es tagságunk megőrzése ugyanolyan fontos, mint az, hogy sikerrel vegyük az utolsó akadályt a kupában, ezért változtatnunk kellett.

– nyilatkozta a hivatalos honlapnak a klub elnöke, Végh Gábor.

A Zalaegerszeg sorrendben a Mezőkövesddel, a Puskás Akadémiával, a Vasassal, a MOL Fehérvár FC-vel és a Pakssal találkozik még a szezonban, ebből hárman szintén a kiesés elől menekülnek. Azt egyelőre nem árulta még el a ZTE, hogy Moniz helyett kivel fejezi be az idényt.

Érdekesség, hogy ezzel már kilenc klub edzőt cserélt a mostani NB I-es szezonban, csak a Ferencváros, a Kecskeméti TE és a Puskás Akadémia nem váltott.

Frissítünk!

Hétfő délután kiderült, hogy Moniz helyét Boér Gábor veszi át, míg a sportigazgató Dragónert az a Sallói Isván váltja, aki korábban már szintén dolgozott Zalaegerszegen.

Olvasói sztorik