Magyar foci

Bevált párossal tör kupagyőzelemre és bennmaradásra a ZTE

Ztefc.hu
Ztefc.hu
A ZTE labdarúgócsapatának kispadjáról távozó Ricardo Moniz helyét Boér Gábor veszi át, adta hírül a klub honlapja. A zalaegerszegiek nemcsak a vezetőedzőt cserélték le, hanem a sportigazgatót is, Dragóner Attilát ugyanis Sallói Isván váltotta, aki korábban már szintén dolgozott Zalaegerszegen.

„Egyértelmű a célunk az előttünk álló időszakra, az első osztályban kell maradni és meg kell nyerni a kupát, ami egy mérföldkő a klub életében. Ez nem csak rólam, hanem a klubról és a városról szól. Nagyon fontos, hogy egység legyen az öltözőben és olyan munkát végezzünk, amivel elérhetjük céljainkat.

Meg kell fordítanunk a jelenlegi negatív szériát és vissza kell térni a helyes útra

nyilatkozta Boér, akit jól ismerhetnek a szurkolók, hiszen 2020 és 2021 között már irányította a csapatot, ezt követően Budafokon, majd egészen mostanáig Lendván dolgozott.

Visszatér Zalaegerszegre Sallói István, aki korábban három éven keresztül szolgálta a klubot és szakmai irányítása mellett a ZTE kiharcolta a feljutást az NB I-be. A szakember szűk három éve már dolgozott együtt Boérral is.

„Egyrészt sajnálom, hogy olyan helyzet van a Zeténél, hogy váltani kell, hisz nagyon jól indult a szezon, ígéretes a társaság. Másik oldalról pedig el kell mondanom, hogy jól éreztem magam Zalaegerszegen az első időszakomban, ezért nagy örömmel fogadtam el a lehetőséget. Bízom benne, hogy sikerül úgy befejezni az évet, ahogy ez pár hónappal ezelőtt is kinézett.

Régi álmunk válhat valóra, hisz már évekkel ezelőtt is beszéltünk róla, hogy szeretnénk megnyerni a kupát, mivel kupagyőztes még nem volt a Zete. Ez egy nagy lehetőség lesz, de jelenleg a Mezőkövesd elleni mérkőzés a legfontosabb

– idézte a klub hivatalos honlapja.

A ZTE – amely a május 3-i kupadöntőben a másodosztályú Budafokkal találkozik – mindössze három ponttal előzi meg a kiesést jelentő 11. helyezett Budapest Honvédot.

Olvasói sztorik