Élő Magyar foci

Ádám Martin első gólja győzelmet ért a válogatottnak

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A magyar válogatott csütörtökön 1-0-ra legyőzte az észt csapatot az Európa-bajnoki selejtezők előtti felkészülési mérkőzésen.

Kényelmesen gurigázva kezdett a magyar csapat, ami ellen időnként mélyen visszahúzódott, máskor viszont magasan letámadva védekezett. Ezeknél az agresszív letámadásoknál többször zavarba hozható volt a magyar csapat, szerencsénkre az ebből kialakult két észt helyzetből nem lett jó kapura lövés. Így is Dibusz Dénesnek kellett először védenie, sőt Sappinen lövésénél is a magyar kapusnak kellett nagyot védenie.

Nagyjából a 20. perc környékén kezdett magára találni a magyar válogatott, először Szoboszlai Dominik élesen kapura lőtt labdáját védte Karl Hein. Nem sokkal később Sallai Roland lőtt kevéssel kapu mellé, majd Bolla Bendegúz kapott remek kiugratást Vécsei Bálinttól, amit a léc alá bombázott, de ezt les miatt elvette az osztrák játékvezető. Mégis előnnyel vonulhatott szünetre a magyar csapat, Szoboszlai szögletét kapásból lőtte el Kalmár Zsolt a tizenhatos előteréből, ebbe bólintott bele Ádám Martin, aki ezzel megszerezte első gólját címeres mezben.

Adrián Zoltán / 24.hu

Szünetben mindkét csapat cserélt, de brusztolós 5-6 perc után lelassult a játék, így csak a 60. perc tájékán kezdett éledezni a meccs. Először Sergei Zenjov kapott jó indítást, ami után Dibusznak kellett észnél lennie, majd az ebből érkező szögletből zúgott el a kapufa mellett Mattias Käit távoli bombája. Három perccel később jött a mieink válasza, Szoboszlai távoli löketét tolta kapufára és a szöglet után Kleinheisler László lövését fogta meg. Szinte rögtön jött is az újabb lehetőség, Kerkez Milos indult a bal oldalon és miután betolta a tizenhatoson belülre a labdát, Nikita Baranov rálépett a lábára.

Adrián Zoltán / 24.hu

Sokáig ijesztőnek tűnt a helyzet, szerencsére azonban ápolás után folytatni tudta a balbekk, ráadásul amíg az orvosok ellátták, a VAR-felvételek alapján Walter Altmann játékvezető is büntetőt ítélt. Sallai Roland végezte el, ám Hein eltalálta az irányt és kiütötte a labdát, így nyílt maradt a meccs a hajrára.

Adrián Zoltán / 24.hu

Ezután újoncot avatott Rossi, beküldte Csoboth Kevint, aki rögtön egy remek lövéssel vétette magát észre, de Hein ezt is kipiszkálta a hosszú fölsőből. A hajrá egészen feszült pillanatokat hozott, de az eredmény már nem változott, Ádám Martin góljával 1-0-ra nyert a magyar csapat.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Észtország 1-0 (1-0)
Puskás Aréna
v.: Walter Altmann (osztrák)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka – 84.), Kalmár (Kleinheisler – 60.), Vécsei (Nagy – 46.), Kerkez – Szoboszlai (Csoboth – 76.), Sallai (Németh Á. – 76.) – Ádám (Gazdag – 60.)
Észtország: Hein – Sinyavskiy, Baranov (Tougjas – 81.), Paskotski, Kuusk, Pikk (Reinkort – 84.) – Vassiljev (Tunjov – 64.), Käit, Shein (Miller – 46.) – Ojamaa (Sorga – 46.), Sappinen (Zenjov – 46.)
gól: Ádám (42.)

Paskotskire jó lesz figyelni

A középhátvéd viszonylag tisztán fejelhetett kapura egy szögletből érkező labdát, nem a magyarokon múlt, hogy célt tévesztett.

Ádám Martin hamar helyzetbe került

Hátul adogatott a magyar csapat, de nagyon koncentráltan védekeztek a vendégek, így nem lehetett sem középen felpasszolni a labdát, sem a visszalépő Sallait, vagy Szoboszlait játékba hozni. Végül Bolla indult be a védők mögé, de nem neki lett jó a labda, hanem Ádám Martinnak, aki megpróbálta átemelni a kimozduló kapust. Rosszul találta el a labdát a csatár, szinte sípcsonttal, így nem is ment rendesen kapura az ívelés.

Elrajtoltunk!

A magyar válogatott indította útjára a labdát. Hajrá, fiúk!

A történelem magyar sikert vetít előre

Összesen hatszor meccselt egymással a két csapat, négy magyar siker mellett egy döntetlen és egy észt győzelem született. Utoljára 2018-ban, Nemzetek Ligája-mérkőzésen találkoztak a felek.

Olvasói sztorik