Magyar foci

Nem kérnek a kettős rangadóból az NB I-es csapatok

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Nem kerül sor kettős rangadóra az idei szezonban, adta hírül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

A szövetség felvetése szerint az NB I idei szezonjának 28. fordulójában kerülhetett volna sor arra, hogy egy stadionban egymás után két budapesti mérkőzést is rendezzenek. Ebben a fordulóban a Vasas a Ferencvárost fogadja, miközben a Budapest Honvéd az Újpesttel mérkőzik meg. Az MLSZ terve az volt, hogy a két találkozóra a Puskás Arénában kerüljön sor, vagyis 30 év után újra kettős rangadót rendezzenek, ám a két hazai csapat jelezte, nem szeretnének élni a lehetőséggel.

„Az MLSZ az NB I versenyprogramjának sorsolásakor megteremtette a kettős rangadók rendezésének elvi lehetőségét. Ugyanakkor a mérkőzések helyszínének kijelölése minden esetben a pályaválasztó sportszervezet joga és felelőssége.

A Vasas FC és a Budapest Honvéd FC vezetése a mai napon írásban jelezte, hogy tekintettel a kettős rangadóval járó szervezési és pénzügyi nehézségekre, valamint sportszakmai szempontokra, nem kívánják mérkőzéseiket a kettős rangadó formájában megtartani. Mindkét csapat saját stadionjában, a megszokott körülmények között kívánja megrendezni az OTP Bank Liga 28. fordulójának érintett mérkőzéseit

– áll az MLSZ közleményében.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a következő idényben is megpróbálkozik-e a szövetség az ötlettel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik