Magyar foci

A Honvéd edzője szerint legalább három helyzetet lehetett volna ellenőrizni, ha van VAR a kupában

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Vasas kedden 2-0-ra legyőzte a Budapest Honvédot a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, de a kispestiek edzője szerint egészen máshogy is alakulhatott volna a továbbjutás, ha használnál a videobírós rendszert (VAR) a kupában is.

Dean Klafuric azt nehezményezte, hogy Hinora Kristóf a gólvonalról szabadított föl, Litauszki Róbert kezére pedig kétszer is rápattant a labda. A Honvéd edzője szerint ezeket jó lett volna visszanézni.

„Gratulálni szeretnék a Vasasnak, ugyanakkor a saját játékosaimnak is, mert jó teljesítményt nyújtottak. Sajnos nem tudtunk gólt rúgni, ugyanakkor megvoltak a helyzeteink, tudtuk birtokolni a labdát, különösen a mérkőzés utolsó harminc percében. Az elején volt két nagy helyzetünk, ezeket nem sikerült gólra váltanunk, illetve a Vasas játékosai kétszer is a gólvonalról mentettek.

Ugyan kupameccsen nincs VAR, legalább három helyzetet lehetett volna ellenőrizni, kaphattunk volna büntetőt, illetve a Vasas első gólja előtt elképzelhető, hogy szabálytalanság volt, ezeket vissza lehetett volna nézni

– mondta az M4 Sportnak Klafuric.

Érthető módon Kondás Elemér elégedettebben értékelt, a Vasas edzője szerint megdolgozott csapata a szerencséért.

Olvasói sztorik