Magyar foci

Gólképtelen maradt a Budapest Honvéd, kiesett a Magyar Kupából

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Vasas kedd este 2-0-ra legyőzte a Budapest Honvédot, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a MOL Magyar Kupában.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amely több szép, rövid passzokkal felépített támadást is vezetett, az egyik ilyen után Holender Filip középre gurított labdáját bevetődve sodorta kapuba Zimonyi Ádám. Ettől megélénkült egy kicsit a Honvéd, de Eördögh András és Maxim Plakucsenko lövését is hárítani tudta Dombó Dávid.

Dombó-védéssel indult a második félidő is, ezúttal Krajcsovics György lövését tenyerelte ki szögletre. Tíz percnyi játék után aztán Deutsch László brutális becsúszása borzolta a kedélyeket, de egyrészt megúszta sárga lappal, másrészt a belépőt megszenvedő Kocsis Dominik is tudta folytatni a játékot. Percekkel később méltó bosszút álhatott volna a Honvéd, de a csereként beálló Sampiero lövését Hinora Kristóf a gólvonalon állva fejelte ki.

Kovács Tamás / MTI Ennin Richlord, a Honvéd (b) és Dombó Dávid kapus, a Vasas játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntõjében játszott Vasas FC-Budapest Honvéd mérkõzésen.

Ekkor már nagyon érezhető volt a feszültség a pályán és a lelátón is, a két csapat szurkolói folyamatosan egymást kezdték szidni, miközben a szabálytalanságok száma is megnőtt. Ezután a Vasas inkább átengedte a területet a vendégeknek, de fegyelmezett védekezésének hála nem tudott helyzeteket kidolgozni a Honvéd. Az utolsó tíz percben ennek ellenére beszorult saját tizenhatosára a hazai együttes, de a kispestiek így sem találtak be, sőt az ellentámadásokból inkább az angyalföldiek veszélyeztettek.

A hosszabbításban végül jött a kegyelemdöfés, az egyik kontra végén Hinorához centerezett remekül Márkvárt Dávid, ám elsőre csak a lécet találta el, a kipattanót viszont néhány centiről a hálóba lőtte. Ha ez nem lenne elég, Herdi Prenga szövegelésért megkapta a második sárga lapját is, így tíz emberrel fejezte be a meccset a Honvéd. A kispestiek számára aggasztó lehet, hogy nem sikerült helyzeteket sem kidolgozni, a kispestiek 2023-ban három találkozón egyetlen gólt lőttek, azt is büntetőből.

Olvasói sztorik