Magyar foci

Kiálltak a szülők a fiatal játékosaival anyázva üvöltöző Véber György mellett

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

Véber Györgyről, az Újpest U19-es focicsapatának edzőjéről még októberben terjedt el egy videó, amin alpári stílusban üvöltözik játékosainak a pálya széléről, belefért egy kis kurvaanyázás és olyanokat is a fiatal labdarúgók fejéhez vágott, minthogy „annyi eszed van bazdmeg, mint annak a bábúnak ott”, és „vak gecik gyülekezete”. Nem maradt következmények nélkül az eset, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága ugyanis négy hónapra eltiltotta.

A háromszoros magyar válogatott Vébernek lassan letelik az eltiltása, amely kapcsán nemrég az újpestiek honlapja készített vele interjút, szúrta ki a sportal.hu. Véber György elsőre humorosan reagált, hogy mióta nem ő van a kispad mellett a meccseken, azóta menetel a csapat, mert hat meccsből ötöt megnyert egy döntetlen mellett, majd így folytatta:

„Szóval jót is tett az az emlékezetes monológom, ami egyébként ténylegesen nekik szólt. A kialakult helyzet a napi munkát abszolút nem érintette.

A legtöbbet számomra az adta ebben a nehéz szituációban, hogy egyöntetűen mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is.

Azt gondolom, hogy ez az attitűd az, ami igazán megmutatja, hogy milyen kapcsolat van az edzői stáb és a játékosok között” – nyilatkozta Véber.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik