Koszticsák Szilárd / MTI
Magyar foci sport

Mészöly Géza: Apunak ez már megváltás volt

Hétfő este 81 éves korában meghalt Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány. Fia, a szintén válogatott labdarúgó Mészöly Géza úgy nyilatkozott, édesapja elmúlt időszakban sokat szenvedett, számára megváltás volt a halál.

„Apu régóta betegeskedett, gond volt a szívével, a tüdejével, keringési rendellenességek léptek fel nála rendszeresen, ráadásul elkapta a koronavírust is. Az ember ilyenkor megpróbál felkészülni a legrosszabbra, de közben folyamatosan reménykedik, hogy apu erős, és eddig mindig túlélte a legnehezebb pillanatokat is” – nyilatkozta a Sportal.hu-nak Mészöly Géza.

Elmesélte, hogy hétfőn még annyira jól volt édesapja, hogy az egyik ápolónő a rádióból hallható cigányzenére a szórakoztatására táncolni kezdett az ágyánál.

„Beszéltem az orvossal, azt mondta, sokszor előfordul, hogy a súlyos beteg nem sokkal a halála előtt váratlanul jobban lesz. Még nem fogtam fel igazán mi történt, s túl a fájdalmunkon azt kell mondanom: apunak ez már megváltás volt.

Kevesen tudják, de az elmúlt időszakban sokat szenvedett.

Kapcsolódó
Tényleg szikla volt, aki hetente meghalt a győzelemért – Mészöly Kálmánra emlékezünk
Gyerekkorában műugró volt, ez is segítette abban, hogy a futballpályán ragyogó fejjátékával is kitűnjön. A földkerekség legjobb védői között emlegették, aki a végletekig hűséges volt a Vasashoz, amellyel négyszer nyert bajnokságot. Hegyi Iván búcsúztatja a 81 éves korában elhunyt legendát, Mészöly Kálmánt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!