Magyar foci

Mészöly Géza: Apunak ez már megváltás volt

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Hétfő este 81 éves korában meghalt Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány. Fia, a szintén válogatott labdarúgó Mészöly Géza úgy nyilatkozott, édesapja elmúlt időszakban sokat szenvedett, számára megváltás volt a halál.

„Apu régóta betegeskedett, gond volt a szívével, a tüdejével, keringési rendellenességek léptek fel nála rendszeresen, ráadásul elkapta a koronavírust is. Az ember ilyenkor megpróbál felkészülni a legrosszabbra, de közben folyamatosan reménykedik, hogy apu erős, és eddig mindig túlélte a legnehezebb pillanatokat is” – nyilatkozta a Sportal.hu-nak Mészöly Géza.

Elmesélte, hogy hétfőn még annyira jól volt édesapja, hogy az egyik ápolónő a rádióból hallható cigányzenére a szórakoztatására táncolni kezdett az ágyánál.

„Beszéltem az orvossal, azt mondta, sokszor előfordul, hogy a súlyos beteg nem sokkal a halála előtt váratlanul jobban lesz. Még nem fogtam fel igazán mi történt, s túl a fájdalmunkon azt kell mondanom: apunak ez már megváltás volt.

Kevesen tudják, de az elmúlt időszakban sokat szenvedett.

Kapcsolódó
Tényleg szikla volt, aki hetente meghalt a győzelemért – Mészöly Kálmánra emlékezünk
Gyerekkorában műugró volt, ez is segítette abban, hogy a futballpályán ragyogó fejjátékával is kitűnjön. A földkerekség legjobb védői között emlegették, aki a végletekig hűséges volt a Vasashoz, amellyel négyszer nyert bajnokságot. Hegyi Iván búcsúztatja a 81 éves korában elhunyt legendát, Mészöly Kálmánt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik