Magyar foci

Csercseszov a Fradi csoportgyőzelme után: Reggel 10-kor edzés!

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Ferencváros minden várakozást felülmúlva már az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte csoportját az Európa Ligában, ami azt jelenti, hogy

a magyar bajnok bejutott a sorozat legjobb 16 csapata közé.

Kapcsolódó
Csoportelsőként zár a Ferencváros az Európa Ligában
Egyetlen ponttal is bebiztosította továbbjutását a magyar bajnok, Zachariassen a 82. percben lőtte tovább a Fradit.

A vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov ugyan nem ugrott ki a bőréből örömében a Monaco elleni 1-1-es döntetlent követő sajtótájékoztatón, de azért rögtön azzal indított, micsoda szép este volt ez. Első kérdésnek megkapta, mi hangzott el az öltözőben, ugyanis az első játékrész kapkodó játéka után a fordulást követően egy sokkal fegyelmezettebb Fradi futott ki a pályára.

Szerettem volna kicsit lenyugtatni a csapatot, mert sokszor túl gyorsan játszottunk előre, ebből pedig sok labdavesztés lett. Emellett Marquinhos beállításával szerettünk volna még támadóbb játékra váltani. Minden egyes cserénk azt szolgálta, hogy javuljunk támadásban

– válaszolt az MTI kérdésére Csercseszov, hogy a magyar bajnok játéka mitől javult fel a második félidőre.

Az orosz szakember kifejtette, hogy nem tudta, a másik meccs hogyan alakul, de az egyenlítést mindenképpen el akarta érni. Hozzátette, örül annak, hogy végül ez is elégnek bizonyult a csoportelsőséghez. Ennek kapcsán megkérdezték arról, mi okozhatja, hogy magasabb büdzsével rendelkező csapatokat előzött meg az FTC.

Tudjuk, hogy mi a büdzséje az Iváncsának?

– kérdezett vissza Csercseszov, utalva arra, hogy a múlt héten az NB III-as csapat kiejtette a Ferencvárost a Magyar Kupából. A klub egyébként viszonzásul meghívta az iváncsaiakat a Monaco elleni összecsapásra.

„Nem a pénz focizik, hanem a focival lehet pénzt keresni. Nem mindig a költségvetés számít. Ma azzal értünk el kiváló eredményt egy nagyon erős riválissal szemben, hogy egységesen, csapatként futballoztunk” – folytatta az orosz.

Kapcsolódó
Európa Liga: Botka Endre és Dibusz Dénes is megjegyzést tett a bíróra
A Ferencváros csütörtök este bebiztosította csoportgyőzelmét az Európa Ligában, de két játékos is elégedetlen volt a játékvezetéssel.

Csercseszov úgy vélte, a Monaco elleni 1-1-es döntetlennel elért nyolcaddöntőbe jutás nem jelenti az európai elitet, ahhoz évről évre a Bajnokok Ligájában kell szerepelni. Megjegyezte, nem is az a legfontosabb, hogy az elitbe kerüljenek („mi a Ferencváros akarunk lenni”), sokkal inkább az, hogy boldoggá tegyék a szurkolókat.

Végül aztán jelezte, hogy zárják rövidre a sajtótájékoztatót, mert pénteken 10 órától edzést tart.

Olvasói sztorik