Mohos Márton / 24.hu
Magyar foci sport

Csercseszov a Fradi csoportgyőzelme után: Reggel 10-kor edzés!

A Ferencváros minden várakozást felülmúlva már az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte csoportját az Európa Ligában, ami azt jelenti, hogy

a magyar bajnok bejutott a sorozat legjobb 16 csapata közé.

Kapcsolódó
Csoportelsőként zár a Ferencváros az Európa Ligában
Egyetlen ponttal is bebiztosította továbbjutását a magyar bajnok, Zachariassen a 82. percben lőtte tovább a Fradit.

A vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov ugyan nem ugrott ki a bőréből örömében a Monaco elleni 1-1-es döntetlent követő sajtótájékoztatón, de azért rögtön azzal indított, micsoda szép este volt ez. Első kérdésnek megkapta, mi hangzott el az öltözőben, ugyanis az első játékrész kapkodó játéka után a fordulást követően egy sokkal fegyelmezettebb Fradi futott ki a pályára.

Szerettem volna kicsit lenyugtatni a csapatot, mert sokszor túl gyorsan játszottunk előre, ebből pedig sok labdavesztés lett. Emellett Marquinhos beállításával szerettünk volna még támadóbb játékra váltani. Minden egyes cserénk azt szolgálta, hogy javuljunk támadásban

– válaszolt az MTI kérdésére Csercseszov, hogy a magyar bajnok játéka mitől javult fel a második félidőre.

Az orosz szakember kifejtette, hogy nem tudta, a másik meccs hogyan alakul, de az egyenlítést mindenképpen el akarta érni. Hozzátette, örül annak, hogy végül ez is elégnek bizonyult a csoportelsőséghez. Ennek kapcsán megkérdezték arról, mi okozhatja, hogy magasabb büdzsével rendelkező csapatokat előzött meg az FTC.

Tudjuk, hogy mi a büdzséje az Iváncsának?

– kérdezett vissza Csercseszov, utalva arra, hogy a múlt héten az NB III-as csapat kiejtette a Ferencvárost a Magyar Kupából. A klub egyébként viszonzásul meghívta az iváncsaiakat a Monaco elleni összecsapásra.

„Nem a pénz focizik, hanem a focival lehet pénzt keresni. Nem mindig a költségvetés számít. Ma azzal értünk el kiváló eredményt egy nagyon erős riválissal szemben, hogy egységesen, csapatként futballoztunk” – folytatta az orosz.

Kapcsolódó
Európa Liga: Botka Endre és Dibusz Dénes is megjegyzést tett a bíróra
A Ferencváros csütörtök este bebiztosította csoportgyőzelmét az Európa Ligában, de két játékos is elégedetlen volt a játékvezetéssel.

Csercseszov úgy vélte, a Monaco elleni 1-1-es döntetlennel elért nyolcaddöntőbe jutás nem jelenti az európai elitet, ahhoz évről évre a Bajnokok Ligájában kell szerepelni. Megjegyezte, nem is az a legfontosabb, hogy az elitbe kerüljenek („mi a Ferencváros akarunk lenni”), sokkal inkább az, hogy boldoggá tegyék a szurkolókat.

Végül aztán jelezte, hogy zárják rövidre a sajtótájékoztatót, mert pénteken 10 órától edzést tart.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!