Magyar foci

Ha Újpestről hívnák, Aczél nem tudna nemet mondani

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

2011. november 30-án egy Magyar Kupa-mérkőzés után vették őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Aczél Zoltánt, akit vesztegetéssel gyanúsítottak. Az ártatlanságát végig bizonygató szakembernek végül csak azt róhatták fel bűnként, hogy tudott a bundázásról, de nem jelentette, ezért egyéves börtönbüntetést kapott hat hónapra felfüggesztve, és 2019 júniusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották.

Kapcsolódó
Közleményt adott ki az MLSZ Ricardo Moniz eltiltása miatt
Rendhagyó módon részletesen levezette a fegyelmi bizottság, miért egy hónapra tiltotta el a Zalaegerszeg edzőjét.

Visszatérését követően először Dabason kezdett el dolgozni, majd a Kozármisleny csapatával tavaly megnyerte az NB III Közép-csoportját, ami feljutást ért. Aczél azonban nem folytatta az NB II-ben, hanem inkább az onnan kieső III. Kerületi TVE ajánlatát fogadta el.

A szakember azonban úgy érzi, ennél többre is képes lenne.

„Aki már egyszer már dolgozott az NB I-ben, és voltak sikerei is, akkor tudja, milyen érzés. Nekem kimaradt az utolsó 10-11 év, de ettől függetlenül 130 valahány mérkőzéssel rendelkezem az első osztályban. Nagyon sok felnőtt csapattal dolgoztam, nyertem NB III-as bajnokságot, voltam szövetségi edző. Nem lenne probléma a magyar első osztály.

Hogy mindenáron akarja-e az ember, az már nem biztos

– mondta a CrazyTown 24-nek, de hozzátette, kár is erről beszélni, mert ilyen megkeresés nem történt.

Ugyanakkor abban biztos, hogy Újpestről jönne hívás, nem hezitálna.

„Abban nincsen kérdőjel, hogy azonnal elvállalná az ember. Vannak, akik szeretik azt mondani, hogy »minden vágyam, hogy az Újpest edzője legyek«, de én ilyet soha nem hangoztattam.”

Az Újpestnek volt egy rossz szériája a szezon kezdetén, az első hat fordulóban nem nyert, és akkor elkezdte mindenki bántani a csapatot. Aczél szerint kár volt, mert

Az Újpest mindig talpra fog állni.

Azt mondta, több magyar edzőnek is helye lehetne a hazai labdarúgásban.

„Ismerek fiatal szakembereket, akik szerintem képesek arra, hogy magyar első-, vagy másodosztályú klubokat vezessenek, ezáltal lecseréljék azokat a nagy külföldi edzőket, akik olyan hatalmas nagy sikereket nem érnek el. Csak azt mondhatom:

Fiatal szakemberek, előre, dolgozzatok! És ha kiválasztanak, azzal élni kell!

Olvasói sztorik