Magyar foci

Csercseszov: Jó formában vagyunk, reméljük, ez kitart, mert a Monaco talán még jobb csapat, mint a Puskás Akadémia

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző egyáltalán nem érzi úgy, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatának következő ellenfele, az AS Monaco gödörben lenne a csütörtöki Európa Liga-mérkőzés előtt.

„Az eredmények tekintetében lehetséges, hogy ingadozó a Monaco teljesítménye, de a mutatott játékban nem az. A Trabzonspor ellen sem volt alárendelt szerepben, szerencsétlen gólokat kapott. A korábbi években a Bajnokok Ligájában is rendszeresen szerepelt, szóval egy kiegyensúlyozott, erős ellenfélre számítok” – utalt arra a szerdai sajtótájékoztatón az orosz szakember,

hogy a 2017-ben BL-elődöntős gárda három nyeretlen mérkőzéssel a háta mögött várja az összecsapást.

Csercseszov nem akart pontokról beszélni, hogy elégedett lenne-e a biztos továbbjutást jelentő döntetlennel. Inkább úgy fogalmazott, ez a meccs mindkét csapat számára ugyanolyan fontos, neki pedig az az elsődleges, hogy saját csapata ilyen tét mellett is jó teljesítményt nyújtson és kihasználja a helyzeteit.

„Mindenképpen szerettünk volna a Puskás Akadémia ellen jó eredményt elérni, mert komoly riválisunk. Jó formában vagyunk, reméljük ez kitart csütörtökön is, mert a Monaco talán még jobb csapat, mint szombati ellenfelünk volt” – utalt az orosz edző a Felcsúton 4-2-re megnyert bajnokira.

A védelemből a Monaco ellen ketten is hiányozni fognak, Mats Knoester eltiltás, Eldar Civic pedig sérülés miatt.

„Az elmúlt három mérkőzést négy védővel kellett megoldani. Remélhetőleg ezúttal mindenki bevethető lesz, mert Adnan Kovacevic két napja már ismét együtt edz a társaival, Pászka Lóránd jó teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban, Botka Endre pedig felépült kisebb sérüléséből”.

A csapat amerikai jobbhátvédje, Henry Wingo nehéz meccset vár, és kiemelte, védőként különösen oda kell figyelniük, mert a Monaco kerete tele van minőségi játékosokkal. Wingo szerint fizikálisan nagyszerű állapotban van az egész csapat a kettős terhelés ellenére, amit az eddig elért eredményeik is bizonyítanak.

A Ferencváros-AS Monaco EL-csoportmérkőzés csütörtökön 21 órakor az albán Enea Jorgji sípjelére kezdődik a Groupama Arénában. A Fradi már döntetlennel bebiztosítaná a továbbjutást, de akár a csoportgyőzelmet is megszerezheti. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Olvasói sztorik