Magyar foci

Bognár Györgyöt kirúgta az MTK

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az elmút hat fordulóban mindössze két pontot szerzett az NB II-es szezont pazarul kezdő MTK, így ha készült volna tabella az utolsó hat meccs alapján, azon az utolsó helyen állna a nagymúltú klub.

A vezetőség nem is ment el szó nélkül a komoly hullámvölgy mellett, és vasárnap bejelentette, hogy elköszönt Bognár György szakmai igazgatótól.

„A szezonkezdet előtt világosság tettük, hogy az MTK-nak az első osztályban van a helye, az azonnali visszajutás a minimumcél, ebben nem kötünk kompromisszumot.

A jelenlegi szakmai stábbal sajnos a bajnokság egyharmadát követően már nem látjuk biztosítottnak a célunk elérését, ezért a váltás mellett döntöttünk

indokolta a döntést az MTK honlapján Selei András klubigazgató.

Bognárt az a Horváth Dávid váltja, aki idén az MTK második csapatánál dolgozott, de tavaly az NB I utolsó négy fordulójában tíz pontot szedett össze vele a csapat – igaz, a kiesést akkor a nagy hajrá ellenére sem sikerült megúszni. Selei most azt mondta, Horváth többször bizonyította már szakmai rátermettségét, és az elvárás vele szemben is ugyanaz: jusson fel az MTK az élvonalba.

A csapat szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Siófokkal, és a klub szerint a meccs után a vendégdrukkerek részről verbális és fizikai inzultus érte az MTK-szurkolókat.

Kapcsolódó
Az MTK szerint a siófoki szurkolók előbb antiszemita rigmusokkal fenyegetőztek, majd megtámadták a drukkereiket
Közleményében az MTK azt írta, ezek után sem fogja csendben eltűrni az ilyen jellegű viselkedést.

13 forduló után a 21 pontos MTK az ötödik az NB II-ben.

Olvasói sztorik