Mohos Márton / 24.hu
Magyar foci sport

Bognár Györgyöt kirúgta az MTK

Az elmút hat fordulóban mindössze két pontot szerzett az NB II-es szezont pazarul kezdő MTK, így ha készült volna tabella az utolsó hat meccs alapján, azon az utolsó helyen állna a nagymúltú klub.

A vezetőség nem is ment el szó nélkül a komoly hullámvölgy mellett, és vasárnap bejelentette, hogy elköszönt Bognár György szakmai igazgatótól.

„A szezonkezdet előtt világosság tettük, hogy az MTK-nak az első osztályban van a helye, az azonnali visszajutás a minimumcél, ebben nem kötünk kompromisszumot.

A jelenlegi szakmai stábbal sajnos a bajnokság egyharmadát követően már nem látjuk biztosítottnak a célunk elérését, ezért a váltás mellett döntöttünk

indokolta a döntést az MTK honlapján Selei András klubigazgató.

Bognárt az a Horváth Dávid váltja, aki idén az MTK második csapatánál dolgozott, de tavaly az NB I utolsó négy fordulójában tíz pontot szedett össze vele a csapat – igaz, a kiesést akkor a nagy hajrá ellenére sem sikerült megúszni. Selei most azt mondta, Horváth többször bizonyította már szakmai rátermettségét, és az elvárás vele szemben is ugyanaz: jusson fel az MTK az élvonalba.

A csapat szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Siófokkal, és a klub szerint a meccs után a vendégdrukkerek részről verbális és fizikai inzultus érte az MTK-szurkolókat.

Kapcsolódó
Az MTK szerint a siófoki szurkolók előbb antiszemita rigmusokkal fenyegetőztek, majd megtámadták a drukkereiket
Közleményében az MTK azt írta, ezek után sem fogja csendben eltűrni az ilyen jellegű viselkedést.

13 forduló után a 21 pontos MTK az ötödik az NB II-ben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!