Magyar foci

„Minden múltbeli adósságért megfizettünk” – elégedett a szerb sajtó a Zvezda sikerével

A szerb lapok elégedettek azzal, hogy a Crvena zvezda 4-1-re legyőzte a Frencvárost a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

A Dnevnik azt írta, a piros-fehérek meggyőző sikert értek el a magyarok ellen. A lapnak Milos Milojevic edző elmondta, bármilyen győzelemmel megelégedett volna a mérkőzés előtt, de a nagy siker ellenére két lábbal szeretnének a földön maradni.

Kapcsolódó
Csercseszov: Jogosan kaptunk ki Belgrádban
A Ferencváros orosz edzője szerint ilyen a futball.

„Elégedett vagyok a hozzáállással, a játékkal és az erőfeszítéssel. A jövő héten a Ferencváros otthonában játszunk, van valami íratlan a futballban, hogy nehéz egymás után kétszer legyőzni az ellenfelet. De ez megtörtént velem a pályafutásom során, ezért úgy gondolom, hogy meg tudjuk csinálni” – tette hozzá.

Minden múltbeli adósságért megfizettünk. A Zvezda kiütötte a Ferencvárost, ezt a magyarok soha nem felejtik el

– írta cikkének címében a Novosti, utalva arra, hogy az 1975-75-ös KEK-elődöntőben a éppen a Fradi ütötte el a belgrádiakat a finálétól.

A cikk szerint „bár maga a vereség nem a legnagyobb, amit a Ferencváros a nemzetközi porondon elszenvedett (ezt a Porto mondhatja el, amely 1994-ben 6-0-ra nyert), de a magyar klub minden bizonnyal mindig emlékezni fog erre a bukásra szerb fővárosban.”

Egy bosnyák sportportál szerint a „A Crvena zvezda legyőzte a bosnyák gyarmatnak számító klubot”, a lap arra utal, hogy a Fradi keretében négy honfitárs, Adnan Kovacevic, Eldar Civic, Muhamed Besic és Amer Gojak is megtalálható.

Az első hazai góllal, illetve az ezt megelőző tizenegyes-szituációval kapcsolatban egy szerb oldal sem foglalkozott különösebben, csupán tárgyilagosan annyit írtak, hogy a játékvezető a VAR-ral közösen kezezésnek ítélte azt, hogy Wingo karjára fejelték a labdát.

Olvasói sztorik