Magyar foci

Dibusz Dénes: Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek

Jonathan Moscrop/Getty Images
Jonathan Moscrop/Getty Images

A Ferencváros csütörtök este 4-1-re kikapot a Crvena zvezda vendégeként az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Kapcsolódó
A Fradi komoly pofonba szaladt bele Belgrádban, Csercseszovval még soha nem kapott ennyi gólt
Két győztes csoportmeccs után először kapott ki az FTC az Európa Ligában.

A mérkőzés után a magyar bajnok csapatkapitánya, Dibusz Dénes nyilatkozott elsőként és szokásához híven objektíven, őszintén fogalmazta meg véleményét a találkozóról.

„Nem gondolom, hogy arról lehetne beszélni, hogy nekik minden bejött, nekünk meg semmi. Azért annyira sok lehetőségünk nem volt, mint a KTE elleni, hétvégi mérkőzésen, ahol tényleg semmit nem sikerült bepaszírozni. A tizenegyes viszont alapvetően meghatározta a mérkőzés további menetét. A félidőben úgy voltunk vele, hogy meg kell próbálnunk mindent, de ebből sok minden nem látszódott a pályán. Az volt a kérdés, hogy képesek vagyunk-e küzdeni, harcolni, találni egy gólt, és nyílttá tenni a meccset. Sajnos több olyan labdavesztésünk is volt, amikor a mélységbe próbáltuk bejátszani, abból pedig a hazaiak tudtak ellentámadást vezetni.

Azt gondolom, hogy az utolsó 25 perc kivételével nem is nagyon volt értékelhető akciónk. Teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat. Sajnos ilyen különbséggel is.

– mondta az M4 Sportnak Dibusz Dénes.

Erre erősített rá a balhátvédként szereplő Botka Endre is, aki röviden úgy foglalta össze, hogy az egész Fradi „langyos” volt az összecsapáson. Sztanyiszlav Csercseszov is figyelmeztette a csapatát, hogy ennél sokkal többre lesz szükség:

„A vezető gólig abszolút nem hagytunk teret az ellenfélnek, nem is voltak igazán játékban. Utána talán mi kevésbé akartunk, ők pedig belelendültek. Nem kellett volna visszaállnunk nem mutattunk igazi karaktert ma a pályán. A mérkőzés után a fiúknak is elmondtam, hogy maximálisan meg kell harcolnunk minden pontért, hiszen ezt a hat pontot sem ajándékba kaptuk.

Ez az Európa Liga. Itt nem lehet ilyen hozzáállás, de a magyar bajnokságban sem.”

Európa Liga, csoportkör, 3. forduló:

Crvena zvezda (szerb) – Ferencváros 4-1 (2-0)
Rajko Mitic Stadion, Belgrád
v.: Lawrence Visser (belga)

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolic – 72.), Rodic – S. Mitrovic (Pankov – 62.), Sanogo (Srnic – 62.), Kanga (Mustapha – 80.), Ivanic – Katai (Motika – 72.), Pesic.

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka (Pászka – 75.) –Besic (Vécsei – 57.), Laidouni (Gojak – 67.) – Zachariassen, Tokmac (Marquinhos – 67.), Traoré – Boli (R. Mmaee – 75.).

gól: Kanga (27., 60.), Mitrovic (35.), Katai (50.) ill. Zachariassen (71.)
sárga lap: Dragovic (21.), Sanogo (54.), Rodic (76.) ill. S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (86.)
piros lap: –

A csoport másik mérkőzésén:
Monaco (francia) – Trabzonspor (török) 3-1 (2-0)
gól: Ben Yedder (14., 47. – büntetőből), Disasi (55.) ill. Bakaszetasz (72.)
piros lap: Gomez (11.)

Olvasói sztorik