Magyar foci

Ez az igazi szenzáció: az újonctól kapott ki először a Fradi

kecskemetite.hu
kecskemetite.hu

Már nem hibátlan a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgó-csapata, miután a kilencedik fordulóban nagy meglepetésre kikapott 2-0-ra a Kecskemét vendégeként.

Kapcsolódó
„A horrorjelenetek miatt dugják ágyba a gyerekeket!” – törtek a csontok a legundorítóbb vébén
1962-ben a gyengekezű FIFA képtelen volt megfékezni az indulatokat.

Az első félidő hőse Nagy Krisztián volt, aki rossz talajú pályán egy kiugrás után átemelte Dibusz Dénest, majd a 34. percben egy tizenegyest értékesített, így a szünetre 2-0-s előnnyel vonulhatott a KTE. A fordulás után Sztanyiszlav Csercseszov sorra küldte be a támadóit, de a Fradi képtelen volt megszerezni a vezetést. A 68. percben tömegjelent alakult ki a pályán, összeakaszkodtak a két csapat játékosai, három sárgát is kiosztott a játékvezető, Karakó Ferenc.

A 80. percben jött az igazán komoly szépítési lehetőség a Ferencváros számára, az Evertonnal is hírbe hozott Traoré tekert a léc alá, de Varga látványos mozdulattal védeni tudott. Bár labdabirtoklásban dominálta az utolsó perceket az FTC, végül 2-0-ra kikapott és elvesztette hibátlan mérlegét is.

A Ferencváros így is az első helyen van a bajnokságban (két elhalasztott meccse ellenére is), miközben az újonc Kecskemét minden várakozást felülmúlva a második.

A Fradi következő meccse Belgrádban lesz a Crvena zvezda ellen. A magyar bajnok eddig két forduló után hibátlan, míg a szerb csapat kettőből kétszer kikapott.

NB I, 9. forduló

Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 2-0 (2-0)

gólszerző: Nagy K. (28., 34. – a másodikat 11-esből))

sárga lap: Vágó (43.), Tóth B. (69.), Zeke (70.), illetve Auzqui (31.), Knoester (34.), Nguen (70.), S. Mmaee (70.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik