Nemzetközi foci

„El se hiszem, hogy ennyire rossz a United” – a City 6-3-ra nyerte a manchesteri derbit

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP

Erling Haaland ismét történelmet írt, miközben csapata, a címvédő Manchester City a vártnál is sokkal simábban verte 6-3-ra a Manchester Unitedet a Premier League 9. fordulójában.

A norvég csatár ugyanis az első a PL történetében, aki három egymást követő hazai bajnokin is legalább három gólt szerzett.

Haaland ugyan kihagyott egy nagy helyzetet a találkozó elején, de aztán kitett magáért a szünet előtt. Phil Foden szerzett vezetést a Citynek a 8. percben, majd Kevin De Bruyne szöglete után a 34. percben Haaland fejelt a kapuba, majd ugyanő a 38. percben értékesítette a belga passzát. Sőt, a csatár még adott Fodennek egy gólpasszt a szünetig.

Alig hiszem el, amit látok. El se hiszem, hogy ennyire rossz a Manchester United

mondta a Sky Sports stúdiójában a 4-0-s első félidő láttán a korábbi csapatkapitány, Roy Keane. Pedig még hátra volt egy játékrész.

Kapcsolódó
„A horrorjelenetek miatt dugják ágyba a gyerekeket!” – törtek a csontok a legundorítóbb vébén
1962-ben a gyengekezű FIFA képtelen volt megfékezni az indulatokat.

Fordulás után ugyan a United birtokolta többet a labdát és Antony révén még a szépítés is összejött, előbb Haaland szerezte meg a történelmi gólját, majd Foden is betalált ismét. Ez a City a PL-történelem harmadik csapata, amelynek két játékosa is mesterhármast szerzett egy meccsen. Martial még duplázott ugyan, de így is kiütéses hazai siker lett a vége. Haaland a három gólja mellett két asszisztot is szerzett.

Nem mellesleg egymaga több gólt szerzett eddig a bajnoki szezonban (14), mint a teljes Manchester United (11).

A Manchester City a győzelme ellenére sem tudta átvenni a vezetést a tabellán, igaz csak egy pont a hátránya az éllovas Arsenal mögött.

Premier League, 9. forduló

Manchester City-Manchester United 6-3 (4-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik