Magyar foci

Üres kapura sem ment, képtelen nyerni a Vasas

A Vasas a kilencedik fordulójában sem tudta megszerezni első győzelmét, mivel házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel.

A hatodik percben máris betaláltak az angyalföldiek, de Hinora gólját les miatt nem adta meg a játékvezető, írta tudósításában az MTI. Szinte teljesen kiegyenlített volt az első félidő, a Vasas valamivel többet próbálkozott a gólszerzéssel, és a szünet előtt sikerrel járt, mivel középen a menteni igyekvő Kálnoki-Kisről Holender elé került a labda, ő pedig hat méterről Demjén kapujába lőtt (1-0).

Kapcsolódó
Padlóra került, mégis majdnem pontot szerzett Debrecenben a Honvéd
Győzelemmel mutatkozott be a DVSC új edzője, Srdjan Blagojevic.

A szünetben kettőt cserélt Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője, ennek hatására némileg aktívabbá vált csapata, és az 54. percben Gergényi szöglete után Lesjak góljával egyenlített (1-1). Szinte rögtön visszavehette volna a vezetést a házigazda, mert Hinora egy szép csellel eltolta Demjén mellett a labdát, végül azonban az üres kapu helyett az oldalhálót találta el.

Kapcsolódó
Óriási verést kapott Újpesten, nagy gödörben a Kisvárda
Sorozatban harmadszor kapott ki a tavalyi ezüstérmes.

A hajrában inkább a Vasas erőltette a támadásokat, többször el is jutott a zalaiak kapujáig, ám mivel újabb gólt nem tudott szerezni,

a mezőnyben egyedüliként továbbra is nyeretlen az élvonalban.

NB I, 9. forduló

Vasas FC – Zalaegerszeg 1-1 (1-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1770 néző
v.: Andó-Szabó
Vasas: Jova – Szivacski, Otigba, Baráth B., Silye – Berecz, Pátkai (Hidi P., 60.), Vida M. (Ihrig-Farkas, 76.) – Hinora, Novothny (Radó, 76.), Holender
Zalaegerszeg: Demjén – Mocsi, Csóka (Bedi, 88.), Kálnoki Kis – Lesjak, Sankovic, Kovács B. (Szendrei, 61.), Gergényi – Diego Santos (Szalay, 76.), Manzinga (Ikoba, a szünetben), Németh D. (Ubochioma, a szünetben)
gól: Holender (44.), illetve Lesjak (53.)
sárga lap: Géresi (36.), Holender (64.), illetve Sankovic (30.), Diego Santos (32.), Lesjak (33.)

Olvasói sztorik