Magyar foci

„Dzsudzsák Balázs megérdemli a búcsúmeccset”

Ivándi Szabó Balázs/24.hu
Ivándi Szabó Balázs/24.hu

Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a nemzeti együttesről és Dzsudzsák Balázsról.

Kapcsolódó
Szalai Ádám: Köszönöm az összes kritikát, ti tettetek engem erőssé, férfivá
A búcsúzó csapatkapitány felment a lelátóra, és beszédet intézett a szurkolókhoz a meccs után.

„A legfontosabb, legerősebb változás Marco Rossi érkezéséhez köthető. Maga is többször elmondta, mikor kérdezték, hogy milyen volt az első összetartása, mikor megérkezett, hogy erősen temetéshangulat volt” – mesélte a sajtófőnök a kezdetekről. Innen indulva ma már odáig jutott a csapat, hogy baráti közösség alakult ki, mert mindenki szívesen tölt időt a másikkal. Ez Szabó Gergő szerint nagyon erős összetartást jelent.

Szóba került a korábbi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs, aki Görögország ellen játszhatja majd búcsúmérkőzését novemberben. Erről azt mondta a sajtófőnök, hogy az MLSZ alapvetése, hogy minden olyan játékost, aki nagyon sokat tett hozzá a válogatott életéhez, sikereihez, eredményeihez, az méltóképpen tudjon elbúcsúzni a válogatottól.

Lehetett olvasni mindenféle kommentet, hogy csak azért kap búcsúmeccset, hogy egyedül legyen válogatottsági csúcstartó. Azért annak, aki így gondolkodik, felhívnám a figyelmét, hogy most azért nem egyedüli csúcstartó, mert a Király Gabinak is volt egy búcsúmeccse, aki szintén, és ez nem is lehet kérdés, ugyanúgy megérdemelte a búcsúmeccset, ahogy Balázs megérdemli, hogy neki is legyen.

Szabó Gergő azt is elmondta, korábban nehéz volt rábírni a futballistákat, hogy nyilatkozzanak, főleg az eredmények miatt. Az utóbbi időben viszont ebben is változás állt be.

Olvasói sztorik