Ivándi Szabó Balázs/24.hu
Magyar foci sport

„Dzsudzsák Balázs megérdemli a búcsúmeccset”

Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a nemzeti együttesről és Dzsudzsák Balázsról.

Kapcsolódó
Szalai Ádám: Köszönöm az összes kritikát, ti tettetek engem erőssé, férfivá
A búcsúzó csapatkapitány felment a lelátóra, és beszédet intézett a szurkolókhoz a meccs után.

„A legfontosabb, legerősebb változás Marco Rossi érkezéséhez köthető. Maga is többször elmondta, mikor kérdezték, hogy milyen volt az első összetartása, mikor megérkezett, hogy erősen temetéshangulat volt” – mesélte a sajtófőnök a kezdetekről. Innen indulva ma már odáig jutott a csapat, hogy baráti közösség alakult ki, mert mindenki szívesen tölt időt a másikkal. Ez Szabó Gergő szerint nagyon erős összetartást jelent.

Szóba került a korábbi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs, aki Görögország ellen játszhatja majd búcsúmérkőzését novemberben. Erről azt mondta a sajtófőnök, hogy az MLSZ alapvetése, hogy minden olyan játékost, aki nagyon sokat tett hozzá a válogatott életéhez, sikereihez, eredményeihez, az méltóképpen tudjon elbúcsúzni a válogatottól.

Lehetett olvasni mindenféle kommentet, hogy csak azért kap búcsúmeccset, hogy egyedül legyen válogatottsági csúcstartó. Azért annak, aki így gondolkodik, felhívnám a figyelmét, hogy most azért nem egyedüli csúcstartó, mert a Király Gabinak is volt egy búcsúmeccse, aki szintén, és ez nem is lehet kérdés, ugyanúgy megérdemelte a búcsúmeccset, ahogy Balázs megérdemli, hogy neki is legyen.

Szabó Gergő azt is elmondta, korábban nehéz volt rábírni a futballistákat, hogy nyilatkozzanak, főleg az eredmények miatt. Az utóbbi időben viszont ebben is változás állt be.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!