Kovács Anikó / MTI
Magyar foci sport

Naponta figyelmeztet az MLSZ: a gyűlölet nem pálya!

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn este Olaszországot fogadja a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában: a hatodik forduló tétje, hogy melyik csapat végez az élen és jut be a júniusi négyes döntőbe.

Kapcsolódó
Amikor utoljára az olasz válogatott Budapesten járt, kikapott
15 év után jön újra a magyar ővárosba a Squadra Azzurra

„Fontos megemlíteni az előttünk álló mérkőzésről szólva, hogy a korábbi rendbontások és diszkriminatív viselkedés miatt az Eb-győztes elleni összecsapást is az UEFA felfüggesztett büntetésének terhe alatt játssza a válogatott. Gyűlöletnek és rasszizmusnak semmi helye a válogatott mérkőzésein! Ahhoz, hogy a nézők a jövőben is a helyszínen szurkolhassanak a csapatnak, önfegyelemre és az ellenfél tiszteletére is szükség van.

Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal

– írta a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja vasárnap.

Hétfőn a közösségi oldalán hasonlóra hívta fel a figyelmet:

„Az MLSZ csatlakozik az UEFA kampányához, amelyben az online zaklatás fájdalmas következményeire hívja fel a figyelmet az európai szövetség. A gyűlölet online sem pálya!” – olvasható.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!