Magyar foci

Csercseszov: Úgy tudom, nem fog esni, akkor ki se álljunk?

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Csütörtökön folytatja Európa Liga-szereplését a Ferencváros, amely a Trabzonspor legyőzősével indította a sorozatot. A magyar bajnok ezúttal egy topligás ellenfél, a csoport legerősebb tagja, a Monaco otthonában lép majd pályára, a mérkőzést megelőző napon tartott sajtótájékoztatót a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov.

„Természetesen tisztában vagyunk az ellenfelünkkel, sok mérkőzését elemeztük, az elmúlt néhány találkozóján változtatott a taktikáján, de olyan minőségi futballisták vannak a keretében, hogy ez nem látszott a játékán. Nagyon nehéz összecsapásra számítok holnap” – nyilatkozta az MTI kérdésére. „A legfontosabb, hogy a kilencven perc alatt végig versenyképesek maradjunk, szeretnénk megmutatni a saját stílusunkat” – tette hozzá a korábbi orosz szövetségi kapitány. Megjegyezte, vannak kisebb sérüléssel bajlódó futballisták, valamint a Trabzonspor ellen kiállított Eldar Civic játékára sem számíthat.

Kapcsolódó
Tömegbunyó volt a ZTE-Honvéd focimeccs előtt, elítélték a verekedőket
Egy söröző előtt botlott egymásba a két szurkolótábor.

A sajtótájékoztatón egy újságíró arról kérdezte a mestert, hogy Monacóban hónapok óta először esett az eső, és ez vajon szerencsés előjel lehet-e a Ferencvárosnak.

Úgy tudom, holnap nem fog esni, akkor talán ki sem kellene állnunk?

– felelte az orosz a rá jellemző stílusban, majd hozzátette, nekik mindenre, így az ellenfélre, annak taktikájára és akár az időjárási körülményekre is ugyanúgy készen kell állniuk.

Az egyik újságírói felvetésre, miszerint a Trabzonspor legyőzésével szintet lépett a gárda, az orosz vezetőedző elmondta, valamelyest egyetért ezzel az állítással, ő azonban inkább úgy látja, egy fél lépést tett előre a csapat, amely egy jó csütörtöki eredménnyel egy újabbat tehet meg.

Monacói várakozás

Szerdán Philippe Clement, a Monaco vezetőedzője is válaszolt az újságírók kérdéseire. Arról beszélt, remek ellenfélnek tartja a Ferencvárost, amelynek a játékosai is kipihentebbek lesznek, többen is pihenőt kaptak ugyanis a hétvégi bajnokira (a Fradi így is átgázolt a Kisvárdán).

Úgy lett kialakítva a keret, hogy domináns futballt játsszanak, amit az NB I-ben is látni, illetve jók az átmeneteik. A Trabzonspor ellen még úgy is kiválóan futballoztak, hogy bő 70 percet emberhátrányban voltak. Jó csapat remek támadókkal, minőségi cserékkel

– mondta Clement, aki a csapata a Crvena zvezda elleni idegenbeli sikerrel rajtolt az Európa Ligában.

A Monaco-Ferencváros mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik, a norvég Espen Eskas lesz a játékvezető. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Olvasói sztorik