Magyar foci

Rossi: A wolverhamptoni mérkőzéstől még nem lettünk aranycsapat

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

Marco Rossi számára továbbra is az a cél a Nemzetek Ligájában, hogy az A divízióban maradjon a válogatott.

Kapcsolódó
Újonc és visszatérők is kerültek Marco Rossi keretébe
Szeptember végén előbb Németországba utazik a magyar csapat, három nappal később pedig Olaszországot fogadja. Magyarország első helyről vág neki a Nemzetek Ligája-csoportkör hajrájának.

Az olasz szakember szerdán hirdette ki az olaszok és németek elleni mérkőzésre a keretét, amely során újságírói kérdésekre is válaszolt. Kezdésképp mindjárt ki is jelölte a célt:

„Természetesen így, hogy hét pontot szereztünk az első négy mérkőzésünkön, van esélyünk a csoportelsőségre is, de igyekszünk elsősorban azért dolgozni, hogy az A divízióban maradjunk és a következő idényben is itt szerepelhessünk.

A wolverhamptoni mérkőzés után is kiemeltem, hogy a srácok ott egészen kiváló teljesítményt nyújtottak, de attól még nem lettünk aranycsapat. Azt szeretném, ha a következő két meccsünkön sem félnénk, bátran futballoznánk, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról és örömet tudjunk szerezni a szurkolóknak.

Rossi szerint a magyar válogatott tagjai tudják, hol a helyük, de az Európa-bajnokságon is hitelt szerzett magának a válogatott nemzetközi szinten, ahogyan az NL-menetelés során is. A jövőben is arra törekszik majd a csapata, hogy ezt a fajta elismerést megtartsa.

Kapcsolódó
Millimétereken múlt, hogy nem lett komolyabb baj Sallai Roland sérüléséből
Hosszú és veszélyes, de sikeres műtéten van Sallai Roland, a magyar válogatott támadója.

Szóba kerültek természetesen a kimaradó és bekerülő játékosok is, az arccsonttörés miatt megműtött Sallai Rolandról Rossi azt mondta, ő és Nagy Zsolt is a legmeghatározóbb játékosok között voltak júniusban. Ezzel együtt a szakvezető hangsúlyozta, meg kell próbálni a jelenlévő futballistákkal pótolni azokat, akik most valamiért nem állnak rendelkezésre. A kapusok esetleges rotációjáról az olasz szakember azt mondta,

Lipcsében biztosan Gulácsi Péter véd majd, az olaszok elleni mérkőzés kapusáról pedig majd csak a németországi találkozó után hoznak közösen döntést.

A 3. csoportot hét pontjával jelenleg vezető magyar nemzeti csapat jövő pénteken, Lipcsében Németország vendége lesz, három nappal később pedig a Puskás Arénában az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatottat fogadja. A keret tagjai jövő hétfőn találkoznak Telkiben, és csütörtökön utaznak majd Lipcsébe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik