Magyar foci

Millimétereken múlt, hogy nem lett komolyabb baj Sallai Roland sérüléséből

FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Jól sikerült Sallai Roland, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg magyar válogatott támadójának arccsont-műtéte. A 25 éves futballista édesapja szerdán az M1-nek elmondta, hogy hosszú és veszélyes volt az operáció, ugyanis menet közben derült ki, hogy több helyen is eltört a játékos szemüregében a csont, ám ez a vérömlenyek és a duzzanat miatt nem látszott korábban a röntgenfelvételeken.

A műtét hála istennek rendben lezajlott, Roli már jobban van. Egy fémlemezzel megerősítették a törött csontrészt, egyelőre bent tartják a kórházban, ahol még egy igen komoly szemvizsgálat is vár rá. Az orvos azt mondta, nagyon picin múlt, hogy nem vakult meg, ha az ellenfél cipője pár milliméterrel arrébb találja el a szemét, akár nagyon súlyos is lehetett volna a sérülés

– jelentette ki az édesapa.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Roland Sallai (@rolandsallai) által megosztott bejegyzés

Sallai Tibor hozzátette, a teljes felépülés három hónapot vesz majd igénybe, ez azonban nem azt jelenti, hogy fia addig nem edzhet vagy játszhat: ez arra vonatkozik, hogy ennyi idő múlva hagyhatja majd el a speciális védőmaszkot, és akkor nyilvánítják majd gyógyultnak. Azt egyelőre nem tudta megmondani, a válogatott támadó mikor térhet vissza a freiburgi keretbe, de reményei szerint akár már két hét múlva csapata rendelkezésére állhat.

Mindez ugyanakkor azt jelenti, hogy a szélsőnek a jövő pénteki, valamint a három nappal később sorra kerülő olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozót biztosan ki kell hagynia.

Egyelőre nyugtatót és fájdalomcsillapítót kap, de vidám és pozitív hangulatban van, a humorérzékét nem veszítette el

– mondta el fia jelenlegi állapotáról Sallai Tibor.

Sallai Tibor a Nemzeti Sportnak is nyilatkozott, ahol arról beszélt, nem érti, miért nem tiltották el a fia ellen szabálytalankodó játékost.

„Ez nem egy vétlen összefejelés vagy szerencsétlen ütközés volt, ami gyakran előfordul a futballpályán, tudom, milyen az, magam is profi futballista voltam, hanem konkrétan fejbe, vagyis szemen rúgta a Leverkusen játékosa Rolit, pedig pontosan látta, hogy ott van a feje. Az, hogy a játékvezető a helyszínen úgy ítélte meg, hogy csak sárga lapot érdemel kiállítás helyett, az egy dolog, de utólag is el lehetne tiltani a videofelvételek és Roli diagnózisa alapján.

Mélyen elkeserít, hogy semmi jelét nem látom annak, hogy a Német Labdarúgó Szövetség egyáltalán foglalkozna az esettel, vagy forszírozná a német játékos eltiltását. Pedig az nagyon nincs rendjén, hogy miközben kedden a fiam a műtőasztalon fekszik, a Leverkusen játékosa az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen örömködik

– mondta az édesapa, aki szerint ez a rúgás nemcsak Sallai Roland pályafutását, hanem a szeme világát is veszélyeztette.

Sallai szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan, amikor Jonathan Tah úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. Sallait az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról, majd lecserélték, később pedig kórházba szállították kivizsgálásra.

Olvasói sztorik