Magyar foci

Már csak egy nyeretlen csapat van az NB I-ben, Vasasnak hívják

Szigetváry Zsolt/MTI
Szigetváry Zsolt/MTI

Az Újpest nyerte a nyolcadik fordulóig nyeretlen csapatok mérkőzését, miután vasárnap este 2-1-re legyőzte a Vasast

Kapcsolódó
Félbeszakadt az edzés, az újpesti drukkerek elbeszélgettek a játékosokkal
Nem elég, hogy nyeretlen a csapat, de a legutóbb a legnagyobb rivális Ferencváros ellen kapott ki 6-0-ra, hazai pályán ráadásul.

Milos Kruscsics alaposan felforgatta kezdőcsapatát a 6-0-ra elveszített derbi után, a lila-fehérek pedig nagy energiákat mozgósítottak egy korai gól érdekében. Ez végül egy védelmi hiba után össze is jött, Katona Mátyás okosan gurított a jobb alsó sarokba. Innentől viszont úgy tűnt, inkább tartaná az 1-0-t az Újpest és többet birtokolta a labdát a vendég együttes. Csakhogy Abdoulaye Diaby belebikázta a labdát Novothny Somába, a lecsorgót Holender Filip begyűjtötte és a debütáló Djordje Nikolics mellett a kapuba passzolta, a becsúszó Csongvai Áron sem tudott menteni.

Kapcsolódó
„Félidőben megkaptuk a lebaszást" – hátrányból fordítva nyert a Puskás Akadémia
Szavakkal és cserékkel nyúlt bele a meccsbe Hornyák Zsolt.

Térfélcsere után újra magához ragadta a kezdeményezést az Újpest, aminek a 70. percre lett eredménye, Diaby fejelte be Nemanja Antonov jobbról érkező szögletét. Jöttek a cserék, csöndben csordogált a mérkőzés a hajráig, ahol aztán nagy rohanás vette kezdetét. Ebben azonban a Vasas nem nagyon jutott érdemi helyzetig, az újpestiek pedig képtelenek voltak lezárni a meccset – Junior Tallo egy alkalommal egy méterről nem találta el a labdát a 85. percben.

Mivel újabb találat nem esett, az Újpest megszerezte első győzelmét a szezonban, az angyalföldieknél viszont vereséggel debütált Kondás Elemér.

Olvasói sztorik