Magyar foci

Az újpesti edző a 0-6 után: Nem tehetünk mást, csak azt, hogy csendben maradunk, magunkba szállunk

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Hatalmas pofonba szaladt bele az Újpest, amely hazai pályán 6-0-ra kapott ki az FTC ellen az NB I 7. fordulójában.

A lilák 3 pontjukkal a tabella utolsó helyén állnak, de ennél is fájdalmasabb lehet a szurkolóiknak, hogy csapatuknak esélye sem volt a Fradi ellen.

„Senki sem számított erre, nagyon nehéz magyarázattal szolgálni erre a rémálomszerű meccsre. Gyakorlatilag semmi sem sikerült, az ellenfelünknek meg minden kapura tartó lövéséből gól lett. A második találat után felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy nagyon könnyen kapjuk a gólokat, de hiába próbáltunk ki olyan formációt is, amit eddig még nem, csak egyre nehezebb lett a helyzetünk. Ha esetleg Junior Tallo valamelyik helyzete bemegy, akkor az segített volna a csapatnak.

De sorra jöttek a gólok, a semmiből tizenegyest is ítéltek ellenünk, így a szünetben csak annyit kértem a játékosoktól, hogy higgadjanak le, próbálják elkerülni, hogy további gólokat kapjunk, és kerüljük el a megsemmisítő vereséget. Ebben a pillanatban mást nem tehetünk, csak azt, hogy csendben maradunk, magunkba szállunk, és később elemezzük a vereség okait

idézte az NSO az újpest edző, Milos Kruscic meccs utáni nyilatkozatát.

A pocsék rajt és a 0-6 miatt adódott a kérdés, lemond-e a szerb edző, de ő azt felelte, nem adja fel, és úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett.

„Továbbra is keményen fogok dolgozni az Újpestért, de most olyan problémákkal kell szembenéznem, amelyek a múlt idényben nem voltak” – mondta Kruscic.

Ha ő marad az edző, akkor a következő fordulóban a Vasas ellen kell majd felkészítenie a csapatát. Az anyalföldiek sem állnak valami veretesen, egy hellyel és két ponttal előzik meg az Újpestet.

Olvasói sztorik