Magyar foci

Kiütés a javából, 6-0-ra verte meg a Fradi az Újpestet

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Ferencváros idegenben ütötte ki 6-0-ra az Újpestet (a két kezdőben összesen három magyar játékos jutott szóhoz), ezzel az egymást követő tizenegyedik derbijét nyerte meg. Persze a meccs előtt egyértelmű esélyes volt a Fradi, de a különbség azért így is meglepetés. A bajnoki címvédő legközelebb a török bajnok Trabzonsport fogadja az Európa Ligában, csütörtökön.

Tíz teljes percre sem volt szüksége a Fradinak ahhoz, hogy feltörje az újpesti védelmet, egy jobbról középre tett labdába Zachariassen tette bele a lábát, Pajovic pedig tehetetlenül nézte, ahogy a lövés az alsó sarokban köt ki.

Kapcsolódó
„A topligákban hogy bírják ezt?” – megterheli a menetrend a felcsúti csapatot
Nem ért egyet a kapus és a vezetőedző abban, hogy jó-e ilyen sűrűn pályára lépni.

A 25. percben aztán az újpesti védelem hozott össze egy gólt a riválisnak, Pajovic passza után Kuusk nem tudta átvenni a labdát, Traoré szerelte őt az ötös sarkánál, középre passzolt, Boli pedig higgadtan a kapuba lőtt. Nem sokkal később Diaby lőtt kis híján öngólt, majd egy újabb eladott labda után Traoré már nem passzolt, hanem elemi erővel a léc alá bombázott – ez már az ötödik bajnoki találata volt a Sheriff Tiraspoltól leigazolt csatárnak. A gólt az M4 oldalán lehet megnézni.

Ki tudja, miért csak 0-3-bál kezdett el életjeleket mutatni az Újpest, de így történt, Tallo azonban három helyzetet is kihagyott, és Boumal lövése is mellé ment. Ahogy pedig az lenni szokott, az ellenfél büntetett: Diaby összehozott egy tizenegyest az FTC-nek, Boli higgadtan értékesítette.

A szünetben 4-0-ra vezetett a Ferencváros. A vendégek minden kaput találó kísérletéből gól született.

Kapcsolódó
A Honvéd meglepetésre legyőzte a Kisvárdát
Az előző szezon ezüstérmese először szenvedett vereséget az új bajnoki idényben. Egy tizenegyes döntött.

A második félidő elején is volt pár komoly gólszerzési lehetősége az Újpestnek, de az egyiknél Tallo csúnyán mellé lőtt ziccerben, míg Antonov lövése alig kerülte el a kaput. A 67. percben a Fradi ellenben ismét betalált, Auzqui mellel maga elé tette labdát a tizenhatos előtt, lőtt, a labda Pajovic beleért ugyan, de védeni nem tudott. A legvégén még Ryan Mmaee is betalált, kiütés és 6-0 lett a vége.

Sikerével a hibátlanul menetelő Ferencváros az élre állt, még úgy is, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott a riválisoknál. Sztanyiszlav Csercseszov csapatának gólkülönbsége 15-1. Az Újpest ezzel szemben eddigi hat bajnokiján képtelen volt még nyerni, mindössze három pontot szerzett és az utolsó helyen áll.

A drukkerek el is kezdték a vezetőedző, Milos Kruscic távozását követelni, majd a lefújást követően levetették a játékosokkal a mezt.

Az Újpest pályaválasztásával ez volt a legnagyobb arányú vendég győzelem, 1907-ben szintén 6-0-ra, 1910-ben pedig 7-1-re győzött idegenben a Ferencváros.

NB I, 7. forduló

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-6 (0-4)

 

Újpest FC: Pajovic – Kastrati I. (Bjelos, 19.), Diaby, Kuusk – Pauljevic (Borello, a szünetben), Csongvai, Ljujic (Goure, a szünetben), Onovo, Antonov – Boumal (Lahne, 80.), Tallo (Katona Má., 80.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Besic, 57.), Vécsei – Zachariassen (Auzqui, a szünetben), Mercier (Gojak, a szünetben), Traoré (Nguen, 57.) – Boli (R. Mmaee, 72.)

gólszerzők: Zachariassen (9.), Boli (24., 45., a másodikat 11-esből), Traoré (33.), Auzqui (67.), R. Mmaee (89.)

sárga lap: Onovo (37.), Diaby (44.), Bjelos (45+2.), illetve Zachariassen (35.), Vécsei (45+2.)

Olvasói sztorik