Magyar foci

A Honvéd meglepetésre legyőzte a Kisvárdát

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Kisvárda házigazdaként 1-0-ra kikapott vasárnap a Budapest Honvédtól a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában. Az előző szezonban ezüstérmes, jelenleg listavezető hazai együttes az első hat fordulóban két döntetlen mellett négyszer győzött.

Török László vezetőedző ezúttal is igyekezett pihent játékosokat bevetni, ezért hat helyen változott a hazai csapat összeállítása, a Paks elleni, szerdai mérkőzéshez képest, míg a vendégeknél Tam Courts négy saját nevelésű játékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra, írja az MTI.

Kapcsolódó
Dzsudzsák: Túl vagyok azon a korszakon, amikor bizonyítanom kellett
Dombi Tibor olyat mondott neki, ami megérintette és elgondolkodtatta.

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, az első húsz percben némileg váratlanul a Honvéd kezdeményezett, illetve támadott többet, de nem volt kapura veszélyes, mint ahogy a megfontoltan futballozó Kisvárda sem. A vendégek büntetőből szereztek vezetés, Kerezsi próbált rácsapni a labdára, Hindrich pedig elkaszálta őt, a tizenegyest Lukic értékesítette.

Összességében sok volt a rontott passz, és alig akadt szépen felépített támadás.

Két cserével lépett pályára a második félidőre a hazai csapat, amely igyekezett aktívabban futballozni. Ez labdabirtoklásban és támadásvezetésben, később sorozatos szögletrúgásokban mutatkozott meg. A hazaiaknak egy lesgól jött össze, a szervezetten játszó Honvéd pedig komoly helyzet nélkül gyűjtötte be a három pontot.

NB I, 7. forduló

Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

Kisvárda: Hindrich – Hej (Peteleu, a szünetben), Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Ötvös, Makowski, Melnyik (Karabeljov, a szünetben) – Asani (Vida K., 74.), Mesanovic, Camaj (Ilievski, 74.)

Honvéd: Szappanos – Szabó A., Prenga, Cirkovic, Tamás K. – Gomis, Mitrovic (Jónsson, 61.), Bocskay – Kocsis (Zsótér, 88.), Lukic (Samperio, 61.), Kerezsi (Lovric, 78.)

gólszerző: Lukic (34., 11-esből)

sárga lap: Melnyik (3.), Hindrich (32.), Asani (67.), illetve Bocskay (43.), Tamás K. (51.), Kocsis (67.)

Olvasói sztorik