Magyar foci

Hibátlan maradt a Fradi, már nem veretlen az újonc

A címvédő Ferencváros 1-0-ra nyert az újonc Vasas otthonában az NB I hatodik fordulójának utolsó szerdai mérkőzésén. Az angyalföldiek így továbbra is várnak szezonbeli első győzelmükre, ráadásul 2009 augusztusa óta nem tudták legyőzni riválisukat a Fáy utcában.

Kapcsolódó
Esélye sem volt otthon az eddig veretlen Paksnak
Az éllovas Kisvárda idegenben is győzött.

Az MTI tudósítása szerint a mérkőzés az erőviszonyoknak megfelelően ferencvárosi mezőfölénnyel indult, és a Vasas hiába tömörült be a saját kapuja elé, Zachariassen megpattanó lövésével az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a vendégcsapat.

A hazaiak ezt követően próbáltak bátrabban játszani, de kontratámadásaikból csak egy lesgólig, illetve egy veszélyes szabadrúgásig jutottak – utóbbinál Bogdán védett nagyot.

A fordulás után ismét fokozta a tempót és a nyomást a Ferencváros, a Vasas szinte csak pontrúgásokból tudott kisebb-nagyobb veszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt.

A hajrára Kuttor Attila vezetőedző négy támadószellemű játékost is pályára küldött, de a legnagyobb helyzetet így is a zöld-fehérek dolgozták ki: a 78. percben Traore lövését Hidi vágta ki a gólvonalról.

A jó iramú mérkőzés utolsó periódusában is biztosan őrizte előnyét a címvédő, amely megszerezte szezonbeli negyedik győzelmét is.

A másik esti mérkőzésen a Fehérvár házigazdaként 2-1-re legyőzte az eddig veretlen, újonc Kecskemétet.

NB I, 6. forduló

Vasas FC – Ferencváros 0-1 (0-1)
Illovszky-stadion, 4295 néző
v.: Andó-Szabó
Vasas: Jova – Ódor, Baráth, Otigba, Hidi P., Deutsch L. (Silye, 70.) – Berecz, Márkvárt (Pátkai, 70.) – Szilágyi Sz. (Novothny, 79.), Holender (Géresi, 70.), Hinora (Radó, 79.)
Ferencváros: Bogdán – Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka (Civic, a szünetben) – Laidouni, Esiti (Besic, 59.) – Zachariassen (Marquinhos, 59.), Nguen (Sigér, 87.), A. Traore – R. Mmaee (Boli, 73.)
gól: Zachariassen (17.)
sárga lap: Holender (66.), Berecz (87.), illetve Esiti (27.), Bogdán (64.), Knoester (93.)

 

MOL Fehérvár FC – Kecskeméti TE 2-1 (1-1)
Székesfehérvár, 2016 néző
v.: Farkas Á.
Fehérvár: Rockov – Nego, Fiola, Larsen, Stopira, Hangya – Rúben Pinto (Sabanov, 92.), Pokorny (Dárdai, 72.) – Bamgboye (Kastrati II, 66.), Kodro (Zivzivadze, 72.), Bumba (Schön, 66.)
Kecskemét: Varga Á. – Rjasko, Pejovics (Szalai G., a szünetben), Belényesi, Meszhi (Duranovic, 68.) – Szuhodovszki (Nagy K., 61.), Vágó, Katona M., Zeke – Szabó L. (Szabó A., 81.), Katona B. (Gréczi, 61.)
gól: Nego (31.), Stopira (90.), illetve Katona B. (40.)
sárga lap: Kastrati II (71.), Hangya (94.), illetve Katona B. (33.), Varga Á. (82.)

Olvasói sztorik