Magyar foci

BL-csapatból igazolt válogatott középpályást a Ferencváros

Amer Gojak személyében 33-szoros bosnyák válogatott középpályással erősítette meg keretét a Ferencváros labdarúgócsapata.

Kapcsolódó
Hat nyeretlen bajnoki jutott a Loki edzőjének
A ZTE elleni vereség után Joao Janeiro távozott.

Az Európa Liga csoportkörében szereplő csapat a hivatalos honlapján jelentette be a megállapodást a 25 éves futballistával, aki a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott horvát Dinamo Zagrebtől érkezett.

Gojak 2015 óta 206 mérkőzést játszott a zágrábi együttesben – a 2020/21-es idényt kölcsönben a Torino FC-ben töltötte –, legutóbb augusztus 22-én, a norvég Bodö/Glimt ellen hosszabbításban 4-1-re megnyert BL-selejtezőn lépett pályára.

A horvát élvonalban is kapott két meccsen húsz perc játéklehetőséget, egy gólt szerzett is a Hajduk Split ellen.

A válogatottban 2018. november 15-én, egy Ausztria elleni 0-0-s Nemzetek Ligája-mérkőzésen debütált, eddig 33 találkozón lépett pályára, négy gólt szerzett és három gólpassz szerepel a neve mellett.

„Amikor több mint hét éve a Dinamóhoz kerültem, tudtam, hogy egy nagy klubhoz érkezem, de nem tudtam, mi vár rám. Most amikor eljött az új kihívások ideje, elmondhatom, hogy büszke vagyok minden egyes napra, amit itt töltöttem, és örök emlékként fogok hordozni minden gólt, győzelmet, minden örömöt a csapattársaimmal. De ilyen a futball és az élet.

Új kihívások állnak előttem, viszont úgy gondolom, hogy a zágrábi távozásom nem búcsú, hanem csak egy viszlát

– nyilatkozta Gojak a Dinamo honlapján.

Olvasói sztorik