Magyar foci

A Fehérvár edzője szerint a csapat szerényen kezelte a kölni bravúrgyőzelmet

Friedemann Vogel / MTI / EPA
Friedemann Vogel / MTI / EPA

Bizonyítani szeretnénk csütörtökön is, hogy újra jobbak tudunk lenni, mint az 1. FC Köln – mondta Michael Boris, a MOL Fehérvár FC német vezetőedzője a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének visszavágója előtt rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

A playoff első mérkőzésén a magyar csapat idegenben győzte le 2-1-re a Kölnt.

Kapcsolódó
Meglepetés a Konferencia Ligában: Bundesliga-csapatot vert a Vidi
Emberelőnyben csikarta ki a győzelmet a fehérvári együttes.

Michael Boris örömét fejezte ki amiatt, hogy várhatóan telt ház előtt játszhatnak, és pozitív kiindulópontnak nevezte, hogy előnyből várhatják a visszavágót. Rámutatott, hogy a Köln is csoportkörre vágyik, csakúgy, mint a Fehérvár, ezért még intenzívebb játékot, még támadóbb felfogású ellenfelet vár a holnapi találkozón.

A tréner szerint szerényen kezelték a németországi győzelmet, a meccs lefújása óta 100 százalékban a visszavágóval foglalkoznak, mert legalább egyszer be kell találniuk ahhoz, hogy csoportkörbe jussanak.

Kapcsolódó
Dárdai a fia Köln elleni villanásáról: Egy ilyen gól és győzelem ennyi néző előtt életre szóló emlék, ezt már nem veheti el senki
A korábbi szövetségi kapitány úgy véli, a Fehérvárnak mindenképp gólt kell szereznie a visszavágón, hogy összejöjjön a nagy bravúr.

Michael Boris kérdésre elmondta, a visszavágón fontos lesz, hogy ne csak a kezdőjátékosok futballozzanak jól, hanem a cserék is megfelelően szálljanak be.

„Egységes csapatként kell majd játszanunk, mindent ennek rendelünk alá és akkor meglehet az áhított siker”.

Marcel Heister a Fehérvár német védője megerősítette, hogy intenzíven játszó, agresszív ellenfélre számítanak. Igyekeztek kielemezni a múlt heti találkozót, hogy tovább tudjanak javítani a játékukon, mert erre szükség lesz csütörtökön – fűzte hozzá.

„A Kölnnek fontos az európai kupaszereplés, ahogyan nekünk is” – emelte ki, hozzátéve: a magyar focinak jót tenne, ha két csoportkörös csapata lenne.

A Fehérvár a KL-selejtező második fordulójában kezdett, ott az azeri Gabalát búcsúztatta 5-3-as összesítéssel, majd a moldovai Petrocub következett, amelyet kettős sikerrel ejtett ki. A Köln a selejtező negyedik, utolsó körében csatlakozott a sorozathoz.

A székesfehérvári visszavágó csütörtökön 19 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a Konferencia Liga csoportkörébe jut.

Olvasói sztorik