Magyar foci

„Lezárult egy korszak” – a rossz kezdés után már nem Csizmadia Csaba a Budafok vezetőedzője

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

„Együttesünk sajnos nem kezdte jól a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonját, öt fordulót követően három vereséggel és két döntetlennel két pontot szerezve a tabella utolsó, 20. helyén állunk.

Klubunk vezetése így nehéz döntésre kényszerült, de úgy döntött, új impulzusokra és változásra van szükség a kispadon

olvasható az NB II-ben szereplő Budafok honlapján a Lezárult egy korszak c. közleményben, amelyben a klub arról tájékoztatott, hogy már nem Csizmadia Csaba a csapat vezetőedzője. A pótlásáról a vezetőség hamarosan gondoskodik, ígérték.

Kapcsolódó
Visszatért Ukrajnába a Fehérvár szélsője
Három év alatt 28 gól és 26 gólpassz került a neve mellé a magyar csapatban.

A 37 éves, marosvásárhelyi születésű Csizmadia játékosként 12-szeres magyar válogatott volt, a védő a Fehérvárral Magyar Kupát nyert 2006-ben, a Vidivel és a Ferencvárossal is szerzett bajnoki bronzot. 2016-tól 2019-ig volt a Budafok játékosa, majd visszavonulása után egyből edzőnek állt, vele sikerült elérni a feljutást, amire 74 évet várt a klub.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt 9-2-re kikapott a csapat a Pakstól, ami után lemondott. A Budafok kiesett, Csizmadia Csaba pedig 2021 októberében visszatért a kispadra. A Budafok az előző szezont a 14. helyen zárta az NB II-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik