Nemzetközi foci

Messi első labdaérintésből adott olyan gólpasszt, amit nehéz lesz überelni a szezon során

DENIS CHARLET / AFP
DENIS CHARLET / AFP

Egészen szédületes formában kezdte a szezont a PSG, amely mind a három eddigi bajnokiját megnyerte és 17-3 a gólkülönbsége. Vasárnap a Lille-t verte idegenben a csapat 7-1-re.

Mindössze nyolc másodperc kellett a párizsiaknak az első gólhoz, a középkezdés után Lionel Messi adott káprázatos asszisztot Kylian Mbappénak, aki a kapust átemelve szerzett gólt. Ez holtversenyben a második leggyorsabb találat a francia bajnokság történetében, 1992-ben Michel Riónak telt ennyi időbe bevenni a kaput a Caen színeiben a Cannes ellen.

A múlt hét arról szólt, hogy Mbappé és Neymar között ellentét van, ennek viszont nyoma sem volt a PSG teljesítményén. A francia csatár háromszor is eredményes volt, a brazil pedig két gólja mellett három találatot is előkészített, miközben Messi góllal és gólpasszal zárt.

Neymar ebben a bajnoki szezonban eddig tizenegy gólban vállalt szerepet, ötöt maga szerzett, hatszor pedig asszisztált hozzá.

Egymásért játszottak. Amikor már eldőlt a mérkőzés, akkor is visszasegítettek és összedolgoztak. Nagyon élveztem, hogy ennyire együtt akartak működni

– mondta a meccset követően Christophe Galtier, a párizsiak nyáron kinevezett vezetőedzője, aki azt is elárulta, hamar rendezték a kereten belül a felröppenő pletykákat a sztárjátékosok ellentétéről.

Kapcsolódó
Visszatért Ukrajnába a Fehérvár szélsője
Három év alatt 28 gól és 26 gólpassz került a neve mellé a magyar csapatban.
Olvasói sztorik