Magyar foci

A Manchester City játékosa is megüzente, hogy magyar válogatott lenne

Még egy Manchester Citynél nevelkedő fiatal játékos is jelentkezett a magyar szövetségnél, mesélte Németh Antal, az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője.

A szakember a Csakfoci érdeklődésére magyarázta el, hogy az MLSZ folyamatosan kutatja azokat a futballistákat, akiknek van magyar felmenőjük. Az ilyen labdarúgókat folyamatosan figyelik és Róth Antal kapta feladatként, hogy monitorozza ezeket a focistákat. Néha azonban nem is kell keresni, maguktól is jelentkeznek.

„Az egyik ilyen a 16 éves Michael Okeke, aki a Manchester Cityben játszik. A középpályás édesanyja magyar, az édesapja nigériai. Ők maguk jelezték, hogy szívesen lenne magyar válogatott a fiú. Legutóbb szerettük volna meghívni, de sérülés miatt nem tudott jönni. Rajta kívül is vannak még figyelt tehetségek, például az Eintracht Frankfurtban szereplő Fenyő Noah és Harangi Aiden. Noah mindkét szülője magyar, míg Aiden magyar apuka és amerikai anyuka gyermeke. Mindketten voltak már nálunk az U16-os válogatottban”

– mondta Németh Antal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Michael Okeke ✞ (@michaelokeke8) által megosztott bejegyzés

A beszélgetésből az is kiderült, hogy az eredeti terveknek megfelelően szorosabbá vált az együttműködés az akadémiákkal, a szövetség akár egy-egy hétre is beköltözik a létesítményekbe megfigyelésre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik