Élő Magyar foci

Jól kezdett, de izzadós második félidővel húzta ki döntetlennel BL-selejtezőjét a Fradi

fradi.hu
fradi.hu

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Bajnokok Ligája harmadik fordulójának első mérkőzésén az azeri Qarabag ellen.

A Slovan Bratislavát 4-1-re legyőző kezdőcsapatán nem változtatott Sztanyiszlav Csercseszov, ráadásul a hétvégéről elhalasztott bajnoki miatt nem kell pihentetnie egyik játékosát sem, hogy egy héttel később is rendelkezésre álljon. A kezdeti megilletődöttségén túllendülő Fradi hamar magához ragadta a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát, de a hazaiak agresszív védekezésével nem tudott mit kezdeni úgy 10-15 percig. Ezután viszont egy nagy kavarodás végén Franck Boli fejelt egy gólt, amely után meglehetősen erőtlennek tűnt a Qarabag.

Csakhogy a semmiből kiegyenlített. A játékban nem nagyon volt benne a gól, de egy alacsonyan pattogós, erős szabadrúgás kijött Dibusz Dénesről, amit Owusu a kapuba passzolt. Innentől fokozatosan vette át az irányítást az azeri csapat, amely végül még egy gólt tudott lőni, ám ezt les miatt nem adta meg a játékvezető. Utólag kiderült, hogy teljesen jogosan. Térfélcsere után megnyomta az első 10-15 percet a Qarabag, egészen beszorult a Fradi és többször nagyon necces volt a helyzet Dibusz kapuja előtt, de annak ellenére is sikerült kivédekezni az azeri támadásokat, hogy Samy Mmaee-t és Knoestert is lecserélte Csercseszov – előbbit kényszerből, utóbbit vélhetően elővigyázatosságból.

Az utolsó 10-20 percre már mindkét csapat alaposan elfáradt, de összességében szinte végig a Qarabag próbálta betuszkolni a győztes gólt. Ehhez közel is állt több ízben, de a Fradi óriásit melózott azért, hogy 1-1 maradjon a végeredmény.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

Qarabag (azeri) – Ferencváros 1-1
Baku, Azersun Arena
v.: Andreas Ekberg  (svéd)
Qarabag: Mahammadalijev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarajev, Jankovics (Romao – 83.), Ozobic (Sejdajev – 79.)  – Owusu, Wadji (Leandro Andrade – 93.), Zoubir
Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Thelander – 57.), Knoester (Kovacevic – 68.), Civic – Esiti, Laidouni (Besic – 88.) – A. Traoré, Zachariassen, Tokmac – Boli (Vécsei – 68.)
gól: Owusu (33.) ill. Boli (18.)
sárga lap: Jankovics (28.), Mustafazada (66.) ill. Botka (61.), Kovacevic (82.)

Kőkemény meccsen csikart ki döntetlent a Fradi Bakuban

A kezdeti megilletődöttségén túllendülő Fradi hamar magához ragadta a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát, de a hazaiak agresszív védekezésével nem tudott mit kezdeni úgy 10-15 percig. Ezután viszont egy nagy kavarodás végén Franck Boli fejelt egy gólt, amely után meglehetősen erőtlennek tűnt a Qarabag. Csakhogy a semmiből kiegyenlített. A játékban nem nagyon volt benne a gól, de egy alacsonyan pattogós, erős szabadrúgás kijött Dibusz Dénesről, amit Owusu a kapuba passzolt.

Az utolsó 10-20 percre már mindkét csapat alaposan elfáradt, de összességében szinte végig a Qarabag próbálta betuszkolni a győztes gólt. Ehhez közel is állt több ízben, de a Fradi óriásit melózott azért, hogy 1-1 maradjon a végeredmény.

Vége, 1-1 maradt

Ugyan a második félidőben zömmel a hazaiak nyomtak, nem tört meg a Ferencváros és döntetlennel kezdte a párharcot.

Ezúttal Civic maradt a földön

Elképesztő birkózás zajlik nagyjából a 80. perc óta a pályán, a sokadik ilyen jelenet után kapott egy rúgást a Fradi védője. Szerencsére nincs baj, folytathatja a játékot.

Wadji elönzőzte!

Nem állt a helyzet magaslatán a Fradi védelme, Wadji viszont kiszorított helyzetből megpróbálta meglepni Dibuszt, pedig ketten is várták a labdát középen. Ezt most minden magyar szurkoló megköszönheti Wadjinak, mert üres kapus helyzetben kapott volna labdát Zoubir. Hét perc egyébként a hosszabbítás!

Hű, mit úszott meg a Fradi!

Sejdajev baloldalon betört a tizenhatoson belülre, a centerezése pedig hibátlannak tűnt, mégis átbucskázott Wadji lába fölött a labda. Centiken múlott a gól!

Úgy tűnik, mindkét fél elkészült az erejével

Legalábbis ez látszik a támadások fásultságán, mindamellett, hogy nem akar egyik csapat sem nagy kockázatot vállalni. Ez persze érthető, hiszen nincs már idegenben lőtt gólos szabály és még egy teljes visszavágó hátra van.

Jönnek is a cserék

Pedig nem beszéltünk össze Csercseszovval! Knoester helyett Kovacevic állt be, míg Bolit Vécsei váltotta.

Lassan belenyúlhatna a meccsbe Csercseszov

Csaknem húsz perce zajlik a második félidő, de a Ferencváros igencsak beszorult a saját térfelére. A Qarabag teljesen ritmust váltott, főleg a szélekről próbál betörni, vagy beadásokkal veszélyt kialakítani, de Wadji beindulásai is veszélyesek. Egy ilyen alkalmával Thelander mellett elesett a tizenhatoson belül, de a svéd bíró jogosan nem ítélt tizenegyest. Egyelőre úgy tűnik, hogy idők kérdése, mikor ér gólt a nyomás, ideje lenne változtatni valamin.

Botka besárgult

Hatvan perc alatt már érett ez a büntetés, mert többször is taktikai szabálytalanságot követett már el. Most is arra kapta a sárgát, amely az első volt neki a BL-ben.

Samy Mmaee kidőlt a sorból!

Földön maradt egy belépő után Samy Mmaee, csak segítséggel és bicegve tudta elhagyni a pályát. A helyére Thelander jött be.

Zoubir nagyon ficánkot

Nyomni kezdett a Qarabag, a támadóik különösen lendületesen kezdték a második félidőt. Zoubir különösen sok gondot okoz, akár több emberen is átfűzte magát egymás után. Egyelőre a lövéseket rendre elszúrják az azeriek, így Dibusznak nem volt nehéz dolga.

Megy a második félidő!

Legalábbis menne, ha nem került volna földre gyakorlatilag azonnal Knoester. Egy percig ápolták nagyjából, de tudja folytatni.

Statisztika alapján kiegyenlített volt az első 45 perc

Becsapós az összkép, mert az első öt és utolsó tíz perc nem volt erős a Fradi oldaláról, de a köztes szakaszban inkább a vendégek akarata érvényesült. Ehhez képest mégis 1-1 az állás, 6-6 a kapura lövések száma és lényegében 50-50% a labdabirtoklás is. Ha a védekezését gatyába rázza az FTC, akkor viszont be kellene húznia a mérkőzést.

Szünet előtt majdnem kapott még egyet a Fradi

Owusut találták meg egy jó labdával a jobb oldalon, Civic mögé tette Vesovicnak a labdát, a centerezéséből pedig Wadji talált hálóba. Bár eredetileg megadták a gólt, Vesovic lesen kapta a labdát, így aztán maradt az 1-1 félidőben.

A hajrá azért a Qarabagé

A Ferencváros nagyjából végig kézben tartotta a mérkőzést, de az utóbbi öt perc inkább az ellenfélé volt. Meg-megingott Civic és Mmaee is, de összességében sikerült mindig az utolsó pillanatban megoldani a feladatot. Hátul sok a hiba koncentrációban a Fradinál, ez azért megállapítható.

Mahammadalijev hatalmasat védett

Traoré kapott parádés indítást Tokmactól, a védők mögé belépő támadó egy ütemet kivárt, majd a rövid alsót vette célba, de a határozottan kilépő azeri kapus lábbal védett.

Kiegyenlített a Qarabag

Gyakorlatilag a semmiből jött a hazaiak gólja, Laidouni eladott labdája után Botka rúgta föl Zoubirt. A megítélt szabadrúgásból Ozobic lapos, pattogós lövését nem tudta megfogni Dibusz, a kipattanót pedig Owusu közvetlen közelről berúgta. 1-1, kezdődik minden előről.

Civic hatalmas bombája is kimarad

A Fradi hátvédje kicsit kiszorított szögből tűzött kapura egy szabadrúgást, de Mahammadalijev észnél volt és szögletre öklözte a lövést. A szögletből nem lett gól, Knoester bólintotta fölé a beívelést.

Boli nagyon önzetlen akart lenni

Nem kimondottan határozottak az azeri csapat védői, Boli így kibújhatott, de kicsit balra cselezett és lövés helyett középre passzolt. A probléma csak annyi volt ezzel, hogy olyan helyre, ahol nem volt társa, kivághatták kényelmesen a hazaiak.

Vezet a Ferencváros

Óriási káosz előzte meg a találatot, Civic baloldali beadását lőtte kapura Laidouni, amit védett a kapus. A kipattanót Esiti egy védőbe bikázta, majd Knoester trafálta telibe a lécet, mire végre Boli bebólintotta a labdát a hálóba.

Itt az első hazai kapura lövés

Samy Mmaee rúgta fejbe ellenfelét, így a labda Wadjihoz került. Egyszer tolta csak meg, aztán már lőtt is, de pocsék próbálkozás volt, simán védte Dibusz.

Ez nem nézett ki rosszul

Laidouni a bal összekötő oldalán labdát kapott, majd a jobb oldalon üresen területbe mozgó Zachariassenhez passzolt. A norvég megpróbálta élesen középre lőni a labdát, de nem volt elég pontos, a kapus zsákmánya lett.

Helyzet nincs, rohanás van

Nagyjából az történik, amire előre lehetett számítani, vagyis az azeriek hatalmas tempóban szaladnak előre. Nem feltétlenül magas a letámadásuk, de nagyon agresszív, a Fradi kontráinál egyelőre úgy tűnik, próbálnak „emberezni”, vagyis minden támadóra jut egy védő, aki piócaként ragad rá. Pár perc kellett, amíg megszokja az FTC, de összességében egyik oldal sem jutott nagy helyzetig.

Olvasói sztorik