Magyar foci bajnokok ligája

A Fradi játékosa a Slovan elleni vereségről: Mérges voltam, nagyon mérges

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

2-1-es hátrányból várja a Slovan Bratislava elleni visszavágót a magyar Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. Elég kellemetlen élmény volt a Fradi számára a hazai első mérkőzés, ugyanis sokáig kézben tartotta a történéseket (igaz, Dibusz Dénesnek már a meccs elején volt egy hatalmas bravúrja), a vezetést is megszerezte, de aztán a pozsonyiak váltottak a hajrára és végül kicsavarták az FTC kezéből a győzelmet.

Kapcsolódó
A Fradi-meccs előtt beleállt a szlovák szövetségbe a Slovan edzője
Idősebb Vladimir Weiss dühös, mert nem engedték, hogy a következő bajnokin felcseréljék a pályaválasztói jogot.

A ferencvárosi Anderon Esiti a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a visszavágó előtt, azt mondta, már többször visszanézte a döntő pillanatokat, hogy miben hibázott a csapata, merthogy az edzői stáb pontosan felkészítette őket azokra a játékhelyzetekre, amikből aztán mégis gólt kaptak. Főleg az elsőnél aludtak be.

Mérges voltam, nagyon mérges.

Ugyanakkor ne feledjük, ez már a BL, az ellenfelek erősek, ők is alaposan felkészültek belőlünk, és ők is a következő körbe szeretnének jutni. A Groupama Arénában varázslatos hangulat volt, sokat dolgoztunk azért, hogy megszerezzük a vezetést, ám sajnos rövid idő alatt leromboltuk, amit addig felépítettünk” – mondta a háromszoros nigériai válogatott játékos, aki hozzátette: most is bebizonyosodott, hogy nem mindig a jobbik csapat nyer.

Esiti abban látja a megoldást, hogy egyszerűen okosabban kell futballoznia a Ferencvárosnak, a könnyelmű hibákat pedig ki kell küszöbölniük a játékosoknak.

Varga Jennifer / 24.hu

A Slovan és a Fradi párharcánál megkerülhetetlen téma a hangulat. 30 éve a két csapat pozsonyi mérkőzésén szlovák kommandósok minden ok nélkül betörtek a magyar szurkolók szektorába és verni kezdték az embereket,

  • most egy nappal a budapesti mérkőzés előtt egy férfi kővel dobta meg a slovanosok buszát (még aznap este elfogták a rendőrök),
  • szintén a meccs előtti este ferencvárosi drukkerek vonultak a belvárosban egy kis bunyó reményében,
  • majd a meccs előtt a rendőröknek kellett könnygázt bevetniük,
  • a hazai drukkerek üzentek egy élőképpel a 30 éve történtek okán,
  • volt Szlovákiát gyalázó transzparens is, és
  • a szlovák szektorból tűzijátékot lőttek a magyarok közé.

Esiti ezzel kapcsolatban azt mondta, korábban, a PAOK játékosaként járt már Pozsonyban, akkor nem volt ijesztő a hangulat, amitől most sem tart.

Már csak azért sem, mert ha pályán vagyok, úgyis csak a játékra koncentrálok, nem hallok senkit és semmit.

A szerdai, pozsonyi visszavágót 20.30-tól rendezik majd. Az olasz Marco Di Bello lesz majd a mérkőzést játékvezetője.

Olvasói sztorik