Magyar foci

Nyilasi Tibor: Törőcsik akkora zseni volt, hogy mindig 2-3 pióca ment vele

Törőcsik Andrásra emlékezett a Sport TV Mai helyzet című műsorában Nyilasi Tibor és Hegyi Iván.

Kapcsolódó
Kilenc történet a kitűnő 9-esről – Törőcsik András halálára
Kölnben és Bilbaóban örökre emlékezni fognak az újpesti legendára.

A közelmúltban elhunyt újpesti legendával rengeteg közös élményt szerző ferencvárosi legenda, Nyilasi azzal kezdte, hogy 17 éves kora óta „párhuzamosan élte az életét” Törőcsikkel. Egy vicces anekdotát is bedobott, a legutóbbi találkozásukról.

„Nem is olyan régen egy órát sétálgattam vele a kórház parkjában, és próbáltam lazára venni a dolgokat, mert ő minden múltbéli dologra visszaemlékezett, amit furcsállottam is. Mondtam neki, »Andriskám, emlékszer, amikor 7-1-re elkalapáltunk benneteket?« Erre ő:

Áh, olyan nem volt, de 8-3 igen.

Nyilasi azt is elmagyarázta, miért volt hatalmas segítség a válogatott számára taktikai szempontból, hogy akadt egy olyan csatár a csapatban, mint Törőcsik András.

„Nekem és Andriskának is megadatott a sors, hogy a 78-as csapatban mellettünk a középpályán volt egy Zombori Sanyi és Pintér Sanyi. Ők mindig azt mondták, hogy menjetek előre, rúgjátok a gólt, cselezzetek, csináljatok bármit, nektek nem kell, majd mi cipeljük a zongorát. Ez egy fantasztikus érzés volt, és az Andris ebben lubickolt is. Megkapta azt, hogy felszabadultan azt csinálhatta, amit akart, ha baj van, azt mögötte megoldották” – mondta Nyilasi Tibor, majd hozzátette a legfontosabb taktikai adalékot is.

„Ő mindig visszalépő center volt, vagy elmozgó, és mögé lehetett bebújni, és nekünk az volt a nagy előny, hogy akkora zseni volt, hogy mindig 2-3 pióca ment vele. Ha nem is ért sokszor labdához, bár ez nagyon kevésszer fordult elő, akkor megcsinálta adott esetben a helyet a társaknak.”

Hegyi Iván újságíróként arról tett említést, hogy Törőcsik nagyon jólelkű ember volt, nem beszélt sokat, ha megszólalt, figyelni kellett rá, és a humora is remek volt. Sikerült vele jó interjúkat is készítenie, amihez az is kellett, hogy megnyíljon, pedig ezt inkább a barátai körében tette meg. Nyilasi pedig azt is elmondta, nagyon szépen beszélt az újpesti ikon, sosem káromkodott, emellett nagyon művelt volt.

Olvasói sztorik