BL: egy esetleges Fradi kudarc nyomot hagyna a klubköltségvetésen

A Ferencváros számára kulcsfontosságú a továbbjutás a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából, amelyben a szerdai visszavágón a kazah Tobolt fogadja.

A Ferencváros számára kulcsfontosságú a továbbjutás a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából, amelyben a szerdai visszavágón a kazah Tobolt fogadja. A Fradi költségvetésének jelentős része függ ugyanis attól, hogy a csapat idén is kiharcolja BL-, vagy az Európa-liga csoportkörbe jutást, ehhez viszont mindenképpen nyerniük kell az idegenbeli 0-0-t követően. A párharc vesztese ugyanis a harmadik számú európai kupasorozatba, a Konferencia-ligába kerül át, ami jóval karcsúbb díjazású sorozat, mint a két régebbi testvére, ahhoz, hogy az elmúlt évekhez hasonló UEFA-bevételre tegyen szert a klub, a tavaszi egyenes kiesése szakaszba kell jutnia, és ott is mennie 1-2 kört. A KL első évének tapasztalata alapjánt az szintén nem egyszerű.

Azt nem állítjuk, hogy összedől a Ferencváros büdzséje, ha véletlenül kiesne mindjárt az első körben, de hogy nyomot hagyna rajta, az tuti, még az is lehet, hogy 1-2 vastagabb fizetésű labdarúgótól még a nyári átigazolási szezonben meg kellene válni.

Mindezt azért vetjük fel, mert a múlt heti első felvonáson a magyar bajnok elég visszafogott játékot mutatott be. A MTI szerint Kazahsztánban a csapat helyzetét nemcsak az nehezítette, hogy az új szezon első tétmeccsét játszotta, hanem a hétórás utazás és a négyórás időeltolódás is megviselte a labdarúgókat. Utóbbi kettő viszont ezúttal a riválist érinti hátrányosan.

A Fradi előnyére válhat az is, hogy a Tobol relatív rutintalan Európában, mindössze másodszor indul a BL-ben: az előző alkalommal, 2011-ben a Slovan Bratislava 3-1-es összesítéssel már az első körben elbúcsúztatta. Az ellenfél ráadásul története során eddig egyetlen párharcot tudott nyerni az európai kupasorozatokban, méghozzá 2018-ban, az EL-selejtező első körében.

Ennek ellenére a Tobol legnevesebb labdarúgója, a 76-szoros szerb válogatott Zoran Tosic természetesen bizakodóan fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban.

Kapcsolódó
Hisz a Fradi elleni továbbjutásban a Tobol középpályása
Zoran Tosic szerint jó esélyük van a következő fordulóba kerülésre.

A lényeg az, hogy kiderült, egy ilyen minőségi csapat, mint a Ferencváros ellen is tudunk jól játszani, a helyzeteink alapján akár nyerni is. Persze a visszavágó esélyese a Fradi, de hiszem, hogy a számunkra jó eredményt fogunk elérni

– nyilatkozta a Fradi- FC Tobol BL-visszavágó előtt bizakodóan  a Manchester Unitedot is megjárt Zoran Tosicotprosport.kz-nak.

A párharc visszavágója szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában. A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele – a Konferencia-liga-selejtező második körében – az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.

A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek.