Magyar foci

A spanyol élvonalbeli klubtól érkezik a Vidi legújabb igazolása

molfehervarfc.hu
molfehervarfc.hu

Az NB I-ben szereplő Fehérvár a hivatalos honlapján jelentette be legújabb igazolását:

a többszörös szlovák utánpótlás-válogatott középpályás, Peter Pokorny érkezik egy évre kölcsönbe.

A trencséni születésű, 20 éves (agusztusban a 21-et tölti be) labdarúgó szülővárosa csapata után a Red Bull Salzburg akadémiájára került, és ugyan az első csapatban nem játszott, két szezont a fiókcsapatnál, a Lieferingnél töltött, egyet pedig a St. Pöltennél kölcsönben, összesen 29 osztrák élvonalbeli meccs van a lábában. Tavaly nyáron kétmillió euróért igazolta le a Real Sociedad, ahol eddig a második csapatban szerepelt, amely a legutóbbi szezonban a 20. helyen végzett a spanyol másodosztályban és így kiesett.

Peter nagyon jó iskolát kapott, hiszen a Salzburg akadémiáján pallérozódott, az elmúlt két évben pedig az osztrák Bundesligában és a spanyol másodosztályban játszott rendszeresen, e mellett a szlovák U21-es válogatott csapatkapitánya is. Tipikus védekező középpályás, akinek erőssége a labdaszerzés és a jó értelemben vett agresszivitás, e mellett a támadásépítésből is aktívan kiveszi a részét

mondta róla a sportigazgató, Sallói István, aki azt is elárulta, vételi opcióval vették kölcsön a játékost.

Kapcsolódó
Az újpesti focicsapat újra lecserélte címerét
A hagyományos címerében szerepel következő szezonban a lila-fehér együttes.

„Jó játékot és sok győzelmet várok a következő szezontól, szeretnék trófeákért küzdeni és az Európa Konferencia Ligában is minél sikeresebben menetelni” – nyilatkozta a játékos, aki elárulta, anyanyelve mellett angolul, németül és spanyolul is beszél, ami szerinte segíteni fogja majd a beilleszkedését.

A Vidi az előző szezonban csalódást keltően szerepelt, történelmi vereségsorozata is volt az NB I-ben, idény közben pedig edzőt váltott, Szabics Imre menesztése után Michael Boris vette át az irányítást. A bajnokságban csak negyedikként zárt a csapat, de mivel a Ferencváros a bajnoki cím mellett a kupát is megnyerte, a Fehérvár elindulhat a Konferencia Liga selejtezőjében.

Pokorny a harmadik nyári szerzeménye Sallói Istvánéknak, korábban a Kisvárdát elhagyó Claudiu Bumba érkezett ingyen, illetve Nikola Serafimov a ZTE-től, érte a Transfermarkt szerint 400 ezer eurót fizetett ki a fehérvári klub.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik