Magyar foci

Nikolics: Amíg a fiam lent focizott Vidi-mezben, nekem szóltak, hogy számomra véget ér a fehérvári történet

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Fehérvár nem ajánlott új szerződést Nikolics Nemanjának, aki így távozik a klubtól.

Személyében a fehérvári klub gólrekordere köszön el, aki két időszakban összesen 314 meccset játszott, és ezeken 164 gólt szerzett.

Nikolics meghatározó tagja volt a Fehérvár első (2011) és második (2015) bajnokcsapatának, négyszer lett bajnoki ezüstérmes (2010, 2012, 2013, 2020), egyszer bronzérmes (2021), 2011-ben és 2012-ben Szuperkupát, 2012-ben Ligakupát nyert, szerepelt három Magyar Kupa-döntőben is (2011, 2015, 2021).

A 43-szoros magyar válogatott Nikolics háromszor volt NB I-es gólkirály a Fehérvár játékosaként (2010: 18 gól, 2014: 18 gól, 2015: 21 gól), és a klub színeiben összesen 117 alkalommal volt eredményes az élvonalban, ami szintén klubcsúcsnak számít.

A Fehérvár a Nikolics távozásáról szóló hírben megjegyzi, hogy a támadó érdemeinek elismeréseként visszavonultatják az általa viselt 17-es mezt.

A 34 éves Nikolics a Facebook-oldalán reagált a hírre, és a szavaiból az jön lep, váratlanul érte, hogy már nem számítanak rá a klubnál, amelyhez ezer szállal kötődött.

„Gyerekfejjel, szinte a semmiből, 5.-6. csatárnak érkeztem, hogy aztán háromgyerekes családfőként, a klub történetének legjobb góllövőjeként, címekkel, nagy győzelmekkel, emlékezetes meccsekkel a hátam mögött induljak tovább. Bizarr kimondani ezt, hiszen igazából nem megyek én sehova, Fehérvárhoz köt immár minden, itt élünk, ez a város az otthonunk és a szívem ennél a klubnál marad örökre. Mindig fontosak voltatok nekem, Ti, szurkolók, értetek is hajtottam, miattatok is fájt, amikor valami nem ment, az évek alatt kialakult köztünk egy speciális, őszinte viszony. Ezért is mondom el, mert talán Ti is átérzitek a szitut, hogy mennyire fura helyzetet produkál olykor az élet.

A minap a fiamat vittem edzésre, naná, hogy a Vidibe, hiszen ebbe a világba nőtt bele, imádja a csapatot, kis túlzással otthon is csak mezben hajlandó lenni. Közben jött a hívás a vezetőségtől, hogy menjek fel az irodába. Szóval amíg Marko – akinek az a vágya, hogy egyszer bemutatkozzon a Vidiben – lent focizott Vidi-szerelésben, engem tájékoztattak, hogy számomra a nyártól véget ér a fehérvári történet

– írja Nikolics, aki úgy fogalmazott, megszakad a szíve, de már a következő lépésen gondolkodik.

Olvasói sztorik