Magyar foci

Marco Rossi a fütyülésről: Nem hallottam semmit, a pozitívumokról kéne beszélni

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, ahol az Olaszország elleni, keddi Nemzetek Ligája-mérkőzésről, a várható cserékről és Kleinheisler László sérüléséről is szó esett a többi közt. Az ATV rákérdezett Rossinál arra, hogy a magyar szurkolótábor korábbi diszkriminatív viselkedése miatt kiosztott zárt kapus büntetés okán ezúttal gyerekekkel telt meg a Puskás Aréna (bő 30 ezer gyerek volt a lelátón, és háromezer körüli felnőtt kísérő), mégis voltak, akik fütyültek és fújoltak akkor, amikor az angol játékosok a kirekesztés minden formája elleni tiltakozásuk jeléül féltérdre ereszkedtek a kezdőrúgás előtt.

Kapcsolódó
Rossi szerint egy szempontból nem segített az angolok elleni bravúrgyőzelem
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem tervez sok változtatást a kezdőcsapatban, de egyet azért már előre elárult.

Az ATV cikke szerint Rossi erre úgy reagált, ahelyett, hogy olyan dolgokra koncentrálnak sokan, ami negatív színben tünteti fel Magyarországot, jobban kiemelhették volna azt, hogy 30 ezer fiatal volt a helyszínen, akik mind élvezték a meccset és azt, hogy a magyar csapat győzött. Rákérdeztek nála arra is, hogy hallott-e bármit, azt felelte, hogy

nem, mert amikor kimegy a pályára, „még ha 70 ezer ember is ordítana”, ő túlságosan arra figyel, hogy minden rendben legyen a meccsen.

A magyar válogatott először szerepel a Nemzetek Ligája elitdivíziójában, Anglia ellen kezdte a sorozatot és rögtön rég látott sikert könyvelhetett el: 60 éve sikerült legutóbb legyőzni az angol csapatot. Mivel a németek és az olaszok közben döntetlent játszottak, jelenleg Marco Rossi válogatottja vezeti a csoportot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik