Magyar foci

„Olyan labdarúgókat keresünk, akik hisznek magukban. Aki erre nem képes, az ne jöjjön ide!”

A cél, a költségvetés és a vezetőedző személye nem változik Diósgyőrben, minden más igen: jelentősen átalakul a keret, új csapat épül, mindenki teljesítmény alapú szerződést kap, és a szakmai stábba is érkeznek új szakemberek, nyilatkozta a Dvtk.eu honlapnak Magyar Mátyás, a klub többségi tulajdonosa.

Magyar elmondta, teljesen megérti a szurkolók elkeseredettségét, és a kritikák legnagyobb részével egyet is ért. Ő maga már a legelejétől látta a baj jeleit, mert hiányolta a játékképet és azt a karaktert a csapatból.

Kapcsolódó
Egy kézzel próbált hazabiciklizni, nem sikerült – kitört a futballőrület Kecskeméten
Nem tartotta magát a kitűzött tervhez a csapat, de senki se bánkódik.

„Az idény elején munka alapú csapatról beszéltem. Lehet rosszul játszani, néha-néha belefér egy rosszabb eredmény, de akkor is látni kell, hogy legalább megpróbálták. A feljutás elmaradása mellett a legnagyobb szomorúságot az okozta, hogy nagyon sokszor azt láttam, a másik csapat sokkal jobban akarta a sikert, és ennyivel meg tudott szorongatni minket. Ráadásul két legfőbb riválisunk a hajrában komoly sportteljesítményt nyújtott, amiért jár nekik az elismerés, megérdemelten jutottak fel, gratulálok nekik!”

Szerinte Kondás Elemér koncepciója alapvetően arról szólt, hogy óvakodott attól, hogy hétközben túleddze a csapatot, amelyik így hétvégén frissen lépett pályára.

Ez az elképzelés kis híján célt ért, mert ha hárommal több győzelmet arat a csapat, akkor feljutunk.

Nincs szándékomban ezért bántani Elemért, a szakmai tudását sem vonom kétségbe, mert elképzelhető, hogy tavaly ezzel a koncepcióval feljutott volna a DVTK, és lehet, hogy jövőre is. Lehet. Az viszont tény, hogy idén nem sikerült. És az is tény, hogy erőnlét híján a játékosok nem tudják végrehajtani a taktikai utasításokat.”

Az edzőváltást nem bánta meg, csak azt, hogy nem korábban történt meg. Dragan Vukmirral hosszabb távon terveznek, ahogy fogalmazott, ő az az edző, aki taktikailag és erőnlétileg is fel tudja építeni az új, sikeres csapatot.

„Teljesen más alapokra helyezzük a keret kialakítását, és teljesítmény alapra helyezzük a javadalmazást is. A jelenlegi keretet jelentősen átalakítjuk, a maradó játékosokkal is újratárgyalva a jelenlegi szerződésüket. Olyan módon kívánjuk ösztönözni a siker elérését, hogy alacsonyabb alapbért ajánlunk, viszont nagyobb összegű prémium jár az eredmény eléréséért. És az eredmény alatt hangsúlyozottan nem a meccsek megnyerését, hanem az év végi célok elérését értem. Az ehhez szükséges feltételeket pedig továbbra is maximálisan a játékosok rendelkezésére bocsátjuk. Nem árulunk zsákbamacskát: a megfelelő játéktudás mellett olyan labdarúgókat keresünk, akik hisznek magukban, hisznek az elvégzett munkában, és a siker érdekében hajlandóak napról napra elhagyni a komfortzónájukat.

Aki erre nem képes, az ne jöjjön ide!

Olvasói sztorik