Magyar foci

A diósgyőri csapatkapitány: Teljes mértékben szégyellem magamat

M4 Sport
M4 Sport

Az Ajka elleni 0-0-val megpecsételődött a DVTK sorsa és eldőlt, hogy a csapat nem tud egyből visszajutni az NB I-be. Pedig még márciusban is az élen állt a Diósgyőr, de aztán előbb a későbbi aranyérmes Vasas előzte meg, majd ugyan a klubvezetés nagy felháborodást kiváltva elcsábította a rivális Szegedtől Dragan Vukmirt vezetőedzőnek, a Kecskemét így is elé furakodott a tabellán és megszerezte a második helyet.

Kapcsolódó

Az Ajka elleni bajnokit követően a csapatkapitány, Hegedűs János az M4-nek nyilatkozva gratulált a két feljutónak, teljesen megérdemeltnek látja, hogy ők végeztek az első két helyen. Majd rátért a DVTK-ra:

Teljes mértékben szégyellem magamat, magunkat. Nem volt méltó ez a szezon ahhoz, amit itt a szívünk felett kellene viselnünk (közben a klubcímerre mutatott – a szerk.). Valamiért nem jöttek az eredmények, de nem szeretnék kifogásokat keresni, teljesen az én hibám, és a csapaté.

Csapatkapitányként nem szabad engedni, hogy így elmenjen a bajnokság, hogy félidőnél öt ponttal vezetünk, most pedig öt ponttal lecsúszunk. Rendkívül csalódott vagyok, nagyon-nagyon szégyellem magam” – mondta a sportcsatornának Hegedűs, aki szerint nagyon mélyen vannak. A saját jövőjét firtató kérdésre azt felelte, ez nem rajta múlik, őt a szerződése még a Diósgyőrhöz köti, majd eldöntik, hogy igényt tartanak-e rá.

A Kecskemét 2015-ben szerepelt legutóbb az NB I-ben, a következő szezonra nem kapott licencet. Ezután a megyei bajnokságban, már három idényen keresztül az NB III-ban szerepelt, ezúttal pedig újonc volt a másodosztályban, azaz nagy bravúr, hogy végül odaért a második helyre – jóval alacsonyabb költségvetésből, mint a Vasas és a DVTK.

Olvasói sztorik