Magyar foci

Besegített a Diósgyőr, matematikailag is NB I-es a Kecskemét

Biztossá vált a Kecskemét feljutása a labdarúgó NB I-be, miután a Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott az FC Ajka otthonában a másodosztály 37. fordulójának hétfői zárómérkőzésén.

Kapcsolódó
113 év alatt 3 kiesés, 6 év alatt még 3: a patinás MTK-ból „új Haladás” lett
A Honvéd bennmaradt, az MTK kiesett, de a két tradicionális klub szenvedése egyformán intő jel: hiába az új stadion, a stabil háttér, a jónak tűnő játékoskeret, ez önmagában mit sem ér.

A DVTK-nak a meccs előtt már csak matematikai esélye volt, hogy megelőzze a KTE-t a tabellán, de ehhez mindenképpen nyernie kellett volna Ajkán.

Szép játék helyett küzdelmes mérkőzést láttunk, ennél többet vártam volna. A mai teljesítmény alapján örülni kell az egy pontnak is. Gratulálok a Vasas és a KTE csapatának a feljutáshoz!

nyilatkozta Dragan Vukmir, a Diósgyőr edzője.

A szakember április elején váratlanul távozott Szegedről, majd aláírt az akkor második, feljutó helyen álló DVTK-hoz, amellyel hat mérkőzés alatt mindössze nyolc pontot gyűjtött.

A Kecskemét legutóbb 2015-ben szerepelt az élvonalban, de a következő idényre nem kapott licencet. A csapat ezt követően a megyei bajnokságban, majd három szezonon keresztül az NB III-ban indult, az NB II mostani idényében újoncként szerepel.

NB II, 37. forduló

FC Ajka – Diósgyőri VTK 0-0

 

Az élcsoport:
1. (és feljutott) Vasas FC 84 pont
2. (és feljutott) Kecskemét 74
3. Diósgyőr 69

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik