Magyar foci

Egy kézzel próbált hazabiciklizni, nem sikerült – kitört a futballőrület Kecskeméten

Szenzációs teljesítményt nyújtott a Kecskeméti TE labdarúgócsapata az NB II hajrájában, hiszen 12 bajnoki óta veretlen, a legutóbbi hat meccsét megnyerte, így megelőzve a nagy rivális Szeged és Diósgyőr csapatát a második helyen zárt, és hét év után feljutott az élvonalba.

Vágó Levente, a csapat kapitánya a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek elmondta, az eredeti tervek szerint a középmezőnyben szerettek volna végezni, a vezetés a 8. és a 12. hely közé lőtte be az együttest. De senki sem bánkódik, hogy eltértek a kitűzött céltól.

Kapcsolódó
Lehet, hogy mégis NB I-es játékos lesz a furcsa helyzetben lévő magyar csatár
Lukács Dániel, az élvonalba feljutó Kecskemét játékosa még a télen megegyezett a Diósgyőrrel, ám utóbbi csapat biztosan a másodosztályban folytatja jövőre is.

Az biztos, hogy a vasárnapi, szombathelyi 3-1-es sikert követően nagyon lassan értek haza Kecskemétre.

Ha jól emlékszem, öt vagy hat benzinkutat érintettünk, de azért hajnal 3 körül már itthon voltunk

– mesélte a klubigazgató, Czéh László.

„Valóban megünnepeltük rendesen, épp az egyik játékosom mondta, hogy hajnalban egy kézzel próbált biciklivel hazamenni, nem sikerült neki…” – tette hozzá Szabó István vezetőedző.

A lila-fehér klub az első együttes amely visszajutott az NB I-be, azok közül, akiket az MLSZ 2015-ben alacsonyabb osztályokba sorolt vissza.

Szabó szerint csodálatos érzés, hogy a Kecskemét hét év alatt a megye I-ből felverekedte magát az NB I-be.

„110 éves ez a klub. Most második alkalommal jutott fel a legmagasabb osztályba: 2008-ban Tomiszlav Sziviccsel most pedig az én vezérletemmel. Kecskeméti születésű vagyok, a KTE-ben kezdtem el futballozni, később asszisztensként, valamint megbízott edzőként is dolgoztam itt. De ez a legnagyobb siker!”

A KTE abban a szerencsés helyzetben van, hogy az utolsó fordulóban hazai pályán, a saját szurkolói előtt búcsúzhat a másodosztálytól.  Az ellenfél a Szentlőrinc lesz, a találkozó vasárnap 18.00kor kezdődik a Széktói Stadionban.

„Reméljük sokan kijönnek és hogy szépen tudjuk lezárni ezt a szezont és együtt megünnepelni a bajnokság végét” – mondta Vágó Levente.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik