Szappanos: Aki a szezonban látott legalább két Honvéd-meccset, az észrevehette, hogy valami nem stimmel

Szerinte árulkodó volt a testbeszéd, a csapat azt érezte, hogy nem történhet vele semmi rossz. Aztán majdnem kiestek.
Kapcsolódó cikkek

Idegőrlő napokat életem át, itthon nem voltam jó társaság, az alvással sem kellett bajlódnom, mert nem nagyon ment. Ez az állapot felemészti az embert, és a lefújás után kiszakadt belőlem minden. Sikerült ugyan bennmaradnunk, de csúfos szezont zártunk

– értékelt a Csakfocinak a bennmaradást az utolsó fordulóban bebiztosító Budapest Honvéd kapusa, Szappanos Péter, aki a felcsúti győzelem után a pályán zokogott.

Kapcsolódó
Hiába nyert, kiesett az MTK, felcsúti bravúrral bennmaradt a Honvéd
Az utolsó körben egy másodpercig nem állt kiesésre a kispesti csapat.

A kapus tavaly nyáron érkezett a Mezőkövesdtől, és már az első forduló, a Debrecen elleni 1-4 után azt mondta a feleségének, hogy úgy érzi, gondok lehetnek a szezon folyamán. És már a felkészülés során is voltak arra utaló jelek, hogy nem minden klappol.

Azokat a dolgokat láttam, amelyekkel aztán az egész szezonban küzdöttünk: a koncentráció hiányát, az árulkodó testbeszédet, a kényelmet, hogy mi vagyunk a Honvéd, velünk semmi rossz nem történhet. Egy ilyen szezon után viszont beszélni kell a problémákról.

„Azt minden új igazolás le tudja nyilatkozni, hogy a Honvéd egy nagy klub, de a mindennapi munka során is ennek megfelelően kell készülni. Nekem és még pár csapattársamnak rengeteg energiánk elment arra, hogy feltüzeljük a többieket” – mondta Szappanos, aki az öltöző többi hangadójával együtt az edzésmunkájával próbált példát és irányt mutatni a többieknek.

Szerinte a gondok még az előző idényben kezdődtek, amikor szintén pengeélen táncolt a Honvéd, amely végül az utolsó előtti fordulóban hosszabbította meg élvonalbeli tagságát.

„Ha az elmúlt két szezon 66 meccse alatt végig megvoltak a nehézségek, akkor az mutatja, hogy kell változtatunk. Nem lehet úgy nekimenni az új bajnokságnak, mintha semmi sem történt volna, és majd bízni abban, hogy minden magától megváltozik. (…) Aki a szezonban látott legalább két Honvéd-meccset, az észrevehette, hogy valami nem stimmel.

Kiválóak a körülmények, az edzőközpont, a stadion, profi a szakmai stáb és a vezetőség is. Nekünk kellett volna tartalommal megtölteni a mérkőzéseket, de erre nem voltunk képesek egyik edzőnknél sem, pedig Horváth Ferenc és Nebojsa Vignjevic is remek szakember

A válogatott keretbe többször meghívott kapus azt is kifejtette, hogy a csapat rossz szereplése ellenére ő talán a legjobb idényén van túl, kiegyensúlyozott tudott maradni, és kevés gól száradt a lelkén.

„Nagyon sokszor megfordult a fejemben, hogy mi lesz, ha kiesünk, de ennyire mélyrehatóan nem mentem bele. Az viszont biztos, hogy az NB II-ben nem kellett volna várnom a meghívót. Óriási megtiszteltetés, hogy újra a válogatott keret tagja lehetek, ez nem automatikus, ezért keményen meg kell dolgoznom” – magyarázta Szappanos, akinek még két évig él a szerződése Kispesten.