mtkbudapest.hu
Magyar foci sport

17 éves támadót hívott meg Marco Rossi a válogatottba

Marco Rossi szövetségi kapitány pénteken kihirdette a válogatott keretét a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

A legnagyobb meglepetést egyértelműen az okozta, hogy a kiesés elől menekülő MTK 17 éves tehetsége, Vancsa Zalán is kerettag lett. A Manchester Cityhez szerződő támadó a korosztályos válogatott után először kaphat lehetőséget a felnőttek között.

Rossi elmondta, hogy szerinte Vancsán kívül nincsenek meglepetések, de kitért rá, hogy Varga Kevin azért maradt ki, mert nem játszik a svájci Young Boys csapatában. Elmondta, hogy ugyan meghívta Schön Szabolcsot az edzésekre, de az U21-es csapatban lép majd pályára. Vancsa és Baráth Péter viszont a felnőttek között jut szóhoz.

A magyar csapat június negyedikén zárt kapuk mögött fogadja Angliát, majd három nappal később Olaszország ellen lép pályára idegenben. Június 11-én már nézők előtt játszhat Németország ellen a Puskás Arénában, majd három nappal később Anglia vendége lesz.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Szappanos Péter
Védők: Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Spandler Csaba, Nagy Zsolt, Willi Orbán, Szalai Attila
Középpályások: Baráth Péter, Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Loic Nego, Schäfer András, Callum Styles, Szoboszlai Dominik, Vécsei Bálint
Támadók: Ádám Martin, Sallai Roland, Sallói Dániel, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Vancsa Zalán

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!