Magyar foci

17 éves támadót hívott meg Marco Rossi a válogatottba

mtkbudapest.hu
mtkbudapest.hu

Marco Rossi szövetségi kapitány pénteken kihirdette a válogatott keretét a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

A legnagyobb meglepetést egyértelműen az okozta, hogy a kiesés elől menekülő MTK 17 éves tehetsége, Vancsa Zalán is kerettag lett. A Manchester Cityhez szerződő támadó a korosztályos válogatott után először kaphat lehetőséget a felnőttek között.

Rossi elmondta, hogy szerinte Vancsán kívül nincsenek meglepetések, de kitért rá, hogy Varga Kevin azért maradt ki, mert nem játszik a svájci Young Boys csapatában. Elmondta, hogy ugyan meghívta Schön Szabolcsot az edzésekre, de az U21-es csapatban lép majd pályára. Vancsa és Baráth Péter viszont a felnőttek között jut szóhoz.

A magyar csapat június negyedikén zárt kapuk mögött fogadja Angliát, majd három nappal később Olaszország ellen lép pályára idegenben. Június 11-én már nézők előtt játszhat Németország ellen a Puskás Arénában, majd három nappal később Anglia vendége lesz.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Szappanos Péter
Védők: Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Spandler Csaba, Nagy Zsolt, Willi Orbán, Szalai Attila
Középpályások: Baráth Péter, Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Loic Nego, Schäfer András, Callum Styles, Szoboszlai Dominik, Vécsei Bálint
Támadók: Ádám Martin, Sallai Roland, Sallói Dániel, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Vancsa Zalán

Olvasói sztorik