Magyar foci

Callum Styles alig mutatkozott be a magyar válogatottban, már jönne újra

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Nagyszerű tapasztalatokat szerzett a magyar válogatott tagjaként Callum Styles.

Kapcsolódó
Callum Styles teljesen odavan a magyar válogatottért
Még annál is jobb volt a debütálás, mint amire számított.

A Barnsley futballistája egy helyi lapnak, a Barnsley Chroniclesnek adott interjút a nemzetközi bemutatkozása kapcsán. Styles már korábban is nagyon dicsérte a válogatott hangulatát, ezúttal azonban a családjáról is szót ejtett.

„Egy picit aggódtam, hogy én leszek a csapatban az angol srác, mivel mindenki más magyarul beszél, de nagyon jól fogadtak és azonnal otthon éreztem magam közöttük. Néhány szót már megtanultam magyarul, de ez a nyelv tényleg nehéz.

A magyar rokonok Budapesten és Észak-Írországban is ott voltak a lelátón. Mind izgatottak voltak, nagyon örültem, hogy az egész család mögöttem áll. Ez még szebbé tette az élményeimet. Pedig hat hónapja fogalmam sem volt róla, hogy így alakulhat az életem

– mondta Styles a bemutatkozásáról.

A cikkből az is kiderül, hogy az angol másodosztályhoz képest több hangsúlyt kapott a technikai képzettség a meccseken, még az északírek elleni találkozón is. Általában inkább a fizikai párharcok megnyerése fontosabb a Championshipben, de Stylest ez nem zavarta, sőt inkább örült neki.

Kapcsolódó
A válogatott honosított védőjének akklimatizálódnia kell a magyar mentalitáshoz
Callum Stylesra a védelem előtt számít Marco Rossi szövetségi kapitány.

Azt is elmesélte, hogy a stáb és a kerettagok megbeszélték, hogy sok kései gólt kap a magyar együttes. Emellett világosan kijelölték, hogy az a cél 2022-ben, hogy bentmaradjon a legjobbak között Magyarország a Nemzetek Ligájában. Ezzel kapcsolatban nagyon lelkes volt Styles.

„Remélhetőleg újra behívnak, Anglia ellen kétszer is játszunk, emellett Németország és Olaszország van a csoportunkban, biztos nagy élmény lenne! Arra is esély van, hogy Európa-bajnokságon, vagy világbajnokságon játsszak majd, de most a Barnsley-ra kell figyelnem”

A magyar válogatott legközelebb június 4-én lép pályára Anglia ellen a Nemzetek Ligájában.

Olvasói sztorik