Koszticsák Szilárd/MTI
Magyar foci sport

Október óta nem kapott ekkora verést a ZTE

Az Újpest labdarúgócsapata meghökkentően simán verte szombat délután a Zalaegerszeget.

Egyből az ellenfelének estek a lila-fehérek, a nyomás pedig a 24. percben góllá érett, Budu Zivzivadze lövése pattant be egy védőről. Negyed órával később már szerencsére sem volt szükség, a tizenhatos széléről gyönyörűen tekert a hosszú fölső sarokba.

Ezzel már 10 gólnál jár a szezonban Zivzivadze, ennyi gólt még sosem lőtt egy NB I-idényben. Korábban kilenc találatig jutott az élvonalban. Az összes tétmeccset figyelembe véve 13 a rekordja.

Itt azonban még nem volt vége, mert Giorgi Beridze még a félidő vége előtt a bal szélről befelé cselezve a rövid alsóba lőtte a harmadik gólt. A kegyelemdöfést a csereként beálló Katona Mátyás vitte be, aki az eső miatt csúszós füvet kihasználva távolról lőtt laposan a bal alsóba.

Egészen meghökkentően sima győzelmet aratott az Újpest, a ZTE február 13 óta nem kapott egy meccsen egynél több gólt, ráadásul az elmúlt hét bajnokin veretlen maradt. Utoljára októberben lőtt egy csapat legalább négyet a zalaegerszegieknek, akkor a Kisvárda 5-0-ra nyert.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!