Magyar foci

Fiolának felüdülés volt a Vidiből a válogatotthoz menni

M4
M4

Bár korábban nem kellett magyarázkodnia Marco Rossinak, mikor székesfehérvári játékosokat hívott be a válogatottba, most márciusban ide is eljutottunk. Mindennek oka az volt, hogy a kerethirdetés akkor történt meg, amikor a Vidi éppen történelmi mélységbe jutott az NB I-ben és egymást követő hét bajnokiját veszítette el.

Ha most nem hívtam volna be őket, azzal megadtam volna a kegyelemdöfést az önbizalmuknak. Eddig minden válogatott meccs után emelt fővel jöhettek le a pályáról, ha most kell nekik egy kis segítség, miért ne kaphatnák meg tőlem?

– magyarázta a szövetségi kapitány, miért került be a csapatba ezúttal is Loic Nego és Fiola Attila. Hogy mennyire komolyan gondolta ezt Rossi, annak ékes bizonyítéka, hogy mindkét meccsen kezdett a két játékos, Fiola végig a pályán volt Szerbia és Észak-Írország ellen is.

Kapcsolódó
Ezzel az egy szóval jellemezte Marco Rossi a válogatott játékát
A szövetségi kapitány nem mindenkin látta azt az önbizalmat, amire a Nemzetek Ligája sztárcsapatai ellen majd szükség lesz később.

Az északírek elleni keddi győzelem után Fiola Attila nyilatkozott az M4-nek és ő is kitért arra, hogy szüksége volt erre a két mérkőzésre:

A sikertelen fehérvári időszak után felüdülést jelentett ez a tíz nap számunkra, mindig jó ide jönni, jó a közösség és a csapategység, várom a következő találkozókat, addig is tesszük a dolgunkat

nyilatkozta a játékos, aki a keddi meccset „ajtócsapkodósként” jellemezte.

A Vidi egy Gyirmót elleni győzelemmel állította meg a lejtmenetet, ugyanakkor a válogatott szünetet követően, szombaton a dobogós helyen álló Kisvárdát fogadja. A Fehérvár jelenleg csak a hatodik az NB I-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik