Magyar foci

Két forduló óta gólképtelen a leggólerősebb magyar csapat

Pakson győzött a Debrecen labdarúgócsapata az NB I 25. fordulójában, a hazaiak sorozatban másodszor maradtak gólképtelenek.

Az első félidőben a Paks mezőnyfölényben játszott, Hrabina kétszer is bravúrral védett, amikor pedig már ő is tehetetlen volt, segített a kapufa: a 37. percben Haraszti lökete a lécen csattant.

Kapcsolódó
Neymarral és Mbappéval soraiban kapott hatalmas pofont a PSG
Két éve nem kapott ki ennyire a párizsi csapat.

A második félidőt meglepetésre a Debrecen kezdte góllal, az 51. percben David Babunszki lépett ki a védők közül, és nem hibázott (0-1). A VAR sokáig vizsgálta, de egyértelműnek látszott, hogy az északmacedón válogatottba is meghívott játékos nem lesen kapta a labdát.

A Paks erősített, de kapufánál tovább nem jutott, az 58. percben ismét Haraszti volt az, aki nem célzott pontosan.

A hajrában még egy videobírózás okozott izgalmat, de Szélpál kiállítását a VAR-elemzés után visszavonta a játékvezető, aki így is tíz percet hosszabbítva fújta le a mérkőzést.

A Debrecen két vereséget követően gyűjtötte be a három pontot, a Paks – az egész mezőny leggólerősebb csapataként – pedig egymás után másodszor nem talált ellenfele kapujába.

NB I, 25. forduló

Paksi FC – Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Paks, 2076 néző
v: Andó-Szabó
Paks: Nagy G. – Lenzsér, Gévay (Szabó B., 61.), Szabó J. (Szélpál, 62.) – Sajbán, Windecker, Haraszti, Balogh B. (Nagy R., 75.), Medgyes – Pethő (Böde, 62.), Ádám
DVSC: Hrabina – Poór (Baranyai, 96.), Pávkovics, Deslandes, Charleston – Da. Babunszki (Bényei, 79.), Varga J., Baráth, Bódi – Do. Babunszki (Tischler, 84.), Dzsudzsák
gól: Da. Babunszki (51.)
sárga lap: Szabó J. (11.), Szabó B. (72.), illetve Poór (29.), Varga J. (39.), Da. Babunszki (39.), Do. Babunszki (46.), Pávkovics (64.), Baráth (87.)

Olvasói sztorik